- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Vad dricker jag till smördegsinbakad kyckling med champinjoncream med parika och cyennepeppar?
Vad dricker jag till smördegsinbakad kyckling med champinjoncream med parika och cyennepeppar?
Vad dricker jag till smördegsinbakad kyckling med champinjoncream med parika och cyennepeppar?
Igår fick jag en läsarfråga om vad man äter till en speciell rätt, när jag ger vintips brukar jag utgå ifrån det systembolag som personen ifråga handlar på. Det är sällan som man har så lång framförhållning att man kan beställa hem vinet eller jaga runt på olika bolag för att hitta rätt vin. Därför har jag frågat Kjell och han handlar på bromma blocks, på så sätt kan jag gå in på deras hemsida för att se vad de har på hyllan. Utifrån detta utbud lämnar jag sedan vintipset!
Hej!
Vi kommer att ha en middag där vi har lite svårt att välja vin till huvudrätten, smördegsinbakad kyckling med champinjoncreme med paprika och cayennepeppar. Mao ganska mustigt och mycket smak. Har du något/några bra vintips för runt 80 – 150 kronor?
Hälsningar, Kjell
Hej Kjell till denna rätt som är aningen komplicerad har jag valt att gå på dels hettan i cayennepeppar samt svampen och inbakningen. Dessa komplicerade smaker kräver sitt vin, jag skulle helst gå på Bellingham då den i mitt huvud passar bäst med sin smörighet och balanserad frukt som bör lyfta och bära smakerna väl.
Ibland så vill man kanske inte dricka ett vitt så jag har även valt ett rött vin som borde fungera bra.
Jag tar gärna emot dina åsikter och reflektioner efter ni har spisat detta!
Trevlig helg, Fredrik
Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc
SB# 2051, Pris:106:-
Ett fruktdrivet vin med inslag av gula äpplen, tropisk frukt samt viss nötighet. I eftersmaken uppvisar den smörighet och integrerat fat.
Comtes d’Isenbourg Gewurztraminer
SB# 2187, Pris:107:-
Blommigt vin med mycket tropisk frukt, honung, krusbär samt välbalanserad citrus.
Irony Pinot Noir
SB# 6694, Pris:129:-
Kryddigt vin med toner av plommon, röda bär, kakao, kaffe samt örtighet I eftersmaken.


