- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
The Cube
The Cube
The Cube
I våras byggde electrolux upp ett showroom uppe på operans tak, en så kallad Cube.
Man har gjort på samma sätt i många andra städer bla London, Milano, Bryssel och nu i Stockholm tidigare, här bjuder man in kända kockar att laga mat framför gästen.
The Cube by Electrolux, ett exklusivt gastronomikoncept som tagits fram för att fira 90 års professionell expertis för Electrolux. Nu kommer det till Stockholm. Under endast fyra månader kommer det att förgylla taket på Kungliga Operan, mitt i vår vackra huvudstad.
Varje kock skapar en exklusiv meny endast för The Cube by Electrolux, Stockholm. Menyerna hålls hemliga tills dagen de serveras. Men då får du också en direkt inblick i hur de förverkligas: kockarna skapar sina förstklassiga rätter, gjorda på lokalt producerade ingredienser, framför ögonen på dig.
Under säsongen har många av Sveriges mest kända och framstående kockar, t.ex. Mathias Dahlgren, Johan Jureskog, Magnus Ek, Stefano Catenacci samt Klas Lindberg, Årets Kock 2012 och medlem av Svenska Kocklandslaget varit i the cube. Varje kock skapar en unik meny utifrån säsong och plats, och visar upp sitt hantverk när de förverkligar de utsökta rätterna.
Jag var häromdagen på en vinprovning i just the Cube, den fantastiska utsikten var magnifik.
Temat var Mc Laren Vale från Australien och vinerna var från Rosemount estate, Syftet var att lära känna McLaren vale och dess unika ”Terroir”som är Rosemounts hemvist, provningen leds av Justin Knock Master of Wine som är baserad i London men har sina rötter i Australien. Och också tidigare varit inblandad i Rosemounts vinmakning.
Vi fick möjlighet att blenda våran egna GSM med tank-provs viner.
Det bjöds även på deras två röda prestige viner som är mycket bra.
GSM 2012 (G-Grenache, S-Shiraz, M-Mouvedre)
Härlig rund röd frukt oc bär samt inslag av tobak, välintegrerad ek och balanserad syra med mjuka tanniner i avslutet.
Balmoral 2008 Shiraz
Generös frukt med inslag av mjuk peppar, runda tanniner, vanilj, välintegrerat fat samt härlig balanserad syra i avslutet.
Vilken härlig vinprovning på toppen av operan!
Fotograf: Raphael Cameron










