- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Rött vin från nya världen med chark på pubologi
Rött vin från nya världen med chark på pubologi
Rött vin från nya världen med chark på pubologi
Lejontornets nya koncept är en krog som är en pub som är en krog. Jag blev tipsad av Sanna att gå dit då jag bad om ett bra tips att ta ut mina kunder från LiveIt.
När man kommer in så är det trångt och mysigt, i stort sett hela stället är bord. Men borden som egentligen är ett bord och i ståhöjd med stolar som är avsett för flera sällskap sida vid sida.
Här har man på ett roligt sätt placerat menyer, servett och bestick i en låda på varje plats i ståbordet där du själv tar fram det du behöver vart efter.
Som en start har jag beställt chark bricka, på den har vi lufttorkad skuldra, grisansikte, salami och inlagda grönsaker. Till detta varmt nygräddat surdegsbröd med saltat smör och en Pinot Noir från nya världen.
Mycket bra, jag beställer sedan en triologi av korvar, en fläsk, en gås och en lamm. Förutom att lammkorven har en distinkt ton av ladugård så är de andra korvarna mycket bra.
De andra väljer Kalix, ser mycket fin ut.
Andra rätt blir enhälligt Grisens Hemlighet som är en träkolsgrillad Secreto Iberico de Bellota från Ramon Jamon i Salamanca.
Serveras med krispig blodpudding a’ la Leijontornet 2008, krämigt grisblod, picklade gulbetor, rostade hasselnötter och Granny Smith pure’ med Arbequina-olja.
Till detta ett Ribera del duero vin, herre vad bra.
Efterrätt, en marängswiss och en Ocumare, och här mina vänner här kommer himlen!
Kräm på Ocumare-choklad med karamelliserad nötmix, lättsaltad karamellglass, brynt smör och syrligt mjölkskum. To die for!
Sedan gick vi över gatan till 19 glas för en kall öl.
Saknar ord!










