- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Restaurang Jonas en middagsupplevelse
Restaurang Jonas en middagsupplevelse
Restaurang Jonas en middagsupplevelse
Restaurang Jonas en middagsupplevelse, igår hade vi möjligheten att lämna våran son några timmar till mina föräldrar och gå ut själva för en middag.
Och det vet ju alla småbarnsföräldrar hur sällan ett sådant tillfälle dyker upp, så jag dyker på för att leta upp ett bord på en restaurang.
Efter flera försök med fulla bokningar så kommer jag på att jag fortfarande inte besökt restaurang Jonas, och bingo här får vi ett bord i matbaren.
Restaurang Jonas som fick utmärkelsen årets stjärnskott av White Guide 2012, är grundad av just Jonas Lundgren som är en av våra få kockar som vunnit silver i kock-vm.
På Jonas sida har han även sommelier Totte Steneby som vunnit nordiska mästerskapen i sommelier.
Lokalen har två delar dels matsalen som är lite finare och sedan matbaren som ser ut så här!
Vi valde att äta i matbaren då de öppnar redan kl 17 och att det fanns plats här.
Jag startar kvällen med ett glas champagne medan Åsa tar en bellini men gjord på aprikos istället, sedan beställer jag ostron och Åsa tar chark.
Sedan går vi vidare på en vit sparris med hollandaise samt kapris och russin till detta ett glas underbar riesling utvald av Totte.
Jag skummar igenom vinlistan inför huvudrätten och hittar Guigal Côtie-Rôtie 2004 som är något av en favorit så den ber jag få däckad inför varmrätten.
Åsa är så mätt efter sparrisen så hon går vidare med fisk trots det röda vinet som iofs är tillräckligt elegant att den funkar till den smörbrynta fisken.
Själv går jag på en grissida med bönsallad som är underbar.
Som avslutning väljer jag en tryffel med pressokaffe och Åsa går på en dessert som hon ber köket blanda ihop, chokladmousse med lite maräng och choklaknäckdinslag.
Och bara för att avrunda kvällen tar vi in en Vendage Tardive från Alsace.
Vi hade en underbar kväll med god service, bra mat och vin.
Tack Jonas med personal.
//Fredrik






















