- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Recept på Chokladmousse matchat med mitt vintips
Recept på Chokladmousse matchat med mitt vintips
Recept på Chokladmousse matchat med mitt vintips
Vi startar med veckans vintips from denna veckan och här kommer mitt första matchningstips:
Recept på Chokladmousse matchat med mitt vintips
3 portioner
60-70 g mörk choklad (desto finare desto godare mousse)
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker (äkta)
1/4 dl mjölk
1 ägg
1 msk couintreau
Smält chokladen försiktigt blanda den sedan med socker och mjölk.
Skilj på äggulan och vitan, rör ner gulan i chokladsmeten. Vispa äggvitan till ett mjukt följsamt skum, och rör sedan ner i chokladsmeten. Smaksätt med couintreau. Fördela smeten i t ex glas och ställ sedan i kylen.
servera efter ca en timme.
Till denna magiska mousse så serverar jag ett klassiskt italienskt dessertvin
Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico
SB# 2304, Pris 149:-
Ett vin som uppvisar generös torkad frukt späckat med mörka frukter, mynta och viss örtighet i avslutet.
