- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Lakrits pannacotta
Lakrits pannacotta

Lakrits pannacotta
Vi på Stockholm wine club har under våren kört igång med ett nytt tema på våra provningar där vi kombinerar vin med lakrits.
Redan nu har några gäster frågat efter receptet på den lakrits pannacotta som köket lagar på restaurang Syster O Bror.
Här bjuder vi på den, lakritsen som vi använder är 100%-ig rålakrits som du hittar hos välsorterade butiker.
Lakrits pannacotta
3dl grädde
1st gelantinblad
3msk socker
1st vaniljstång
Lakrits efter smak
Blöt lägg gelsntinbladen i kallt vatten
Koka upp socker grädde lakrits (v-stång om du vill ha den med) dra av från spisen krama ur bladen och vispa ner dom i den varma grädden sila av och häll i formar.
Placera i kylen tills de har stelnat, servera.
Vinmatchning:
Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico
SB# 2304, Pris 149:- (500ml)
Ett elegant vin med komplex sötma som harmoniserar perfekt med panacottans sötma och lakritsens lite kryddiga smak.
