- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Kladdkaka recept
Kladdkaka recept
Kladdkaka recept
En ljuvlig kladdkaka med extra allt! Fullmatad med nötter och bitar av kola och mörk choklad är denna chokladkaka något alldeles särskilt
Ingredienser
12-14 bitar
150 g Svenskt Smör från Arla
3 ägg
3 dl strösocker
2-3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ¼ dl kakao
2 dl vetemjöl
1 dl paranötter
1 ½ dl saltade jordnötter
2 dl minimarshmellows
100 g mjuk kola , t ex Dumle
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
kokosflingor till formen
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en skål. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ströa med kokosflingor. Hacka nötterna och skär choklad och kolor i små bitar max 1×1 cm. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30-35 min. Låt gärna kakan stå några timmar i kylskåpet för bästa smak.