- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Jag ska bjuda på halstrad gravlax med duchesspotatis och dillsmörsås i helgen
Jag ska bjuda på halstrad gravlax med duchesspotatis och dillsmörsås i helgen
Jag ska bjuda på halstrad gravlax med duchesspotatis och dillsmörsås i helgen
Jag fick en fråga om vintips:
Hejsan! Jag ska bjuda på halstrad gravlax med duchesspotatis och dillsmörsås i helgen och har svårt att hitta ett vitt vin som passar. Det ska visst vara ett halvtorrt vin, men jag vill inte att det ska vara sött. Jag tycker t.ex. inte om Kloster Eberbach. Har du något förslag i prisklassen 80-130 kr? Stort tack i förhand!
Hej Birgitta, Istället för att gå in på ett halvtorrt eller halvsött då du inte verkar gilla det så går jag istället in på ett torrt men fruktigt vin. Där frukten ofta kan misstas som sötma vid första anblicken men i verkligheten är helt torrt.
Comtes d’Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg
SB# 2175, 149:- (lite i överkant av din budget men det kan vara värt det)
Annars:
Riesling Hugel
SB# 12191, 129:-
Jag har här valt att gå på frukten som den drivande faktorn om du petar ner lite av vinet när du gravar laxen och några skvättar i såsen med så kommer det funka ännu bättre.
Om du inte redan har receptet så finns ett underbart här på allt om mat
Lycka till och jag tar gärna emot dina åsikter i efterhand.
//Fredrik

