- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Chocolate- and blackberry cheesecake served with Dulce
Chocolate- and blackberry cheesecake served with Dulce
Chocolate- and blackberry cheesecake served with Dulce
Fredag tillsammans med Anette Rosvalls recept och mina vintips, det kan ju inte gå fel.
Denna veckan firar Anette också och detta recept mina vänner, det får ni inte missa.
Såhär skriver Anette själv:
Hipp hipp hurra!
Under 100 dagar har jag lagt upp minst ett inlägg varje dag. Jag firar såklart, det försöker jag göra så fort jag får chansen.
Den här gången tänker jag mig en choklad- och björnbärscheesecake.
Vad tror ni om det?
En fyllig chokladkaka med svarta bär som dyker upp som små juveler i varje tugga.
Receptet hittar du här!
Jadu Anette, jag tror att den är himelsk, och med mitt vintips till kommer alla bli saliga det lovar jag.
När jag för några år sedan besökte en vinproducent norr om Alicante i Yecla- distriktet i Spanien så provade jag ett rött vin producerat på den röda druvan Monastrell. Ett sött vin med toner av just choklad och björnbär som med sin balans inte blir sliskigt utan mycket chokladigt behagligt.
Vilken matchning!
Castaño Dulce Monastrell
SB# 8412, Pris 115:- (50cl)
Mörkfruktigt vin med tydliga inslag av björnbär där smaken övergår i choklad- och kaffetoner med balanserad sötma. I avslutet hittar jag även torkad frukt, kryddighet och viss ton av rostat ljust bröd.
Trevlig helg och du hem och baka och kyl vinet till 12 grader nu, sedan njut.
//Fredrik
