Saffranpannacotta med rapssablé och aronia-pärlor

Ingredienser
Pannacotta
Aronia-pärlor
Sablékaka
Instruktioner
Pannacotta
- Blötlägg gelatinbladet. Koka upp grädde, socker, cognac och saffran. Smält gelatinet i den varma vätskan. Gjut pannacottan i den form du vill ha den, låt den sätta sig och kyl.
Aronia-pärlor
- Lägg oljan i en frystålig, något djupare låda, till exempel en matlåda och frys i 30 minuter.
- Sjud glögg, must, honung och aronia bär några minuter och sila sedan. Vispa ner agar agar i den silade glöggen och koka upp.
- Ta sedan ut oljan ur frysen och droppa ner vätskan så att det bildas pärlor. Sila bort oljan och förvara pärlorna i kyl.
Sablékaka
- Väg upp alla ingredienser utom smöret i en bunke. Tärna kallt smör i små tärningar och blanda med resten i bunken.
- Kyl och kavla sedan tunt mellan två bakplåtspapper. Frys.
- Sätt ugnen på 165°c.
- Lossa sedan bakplåtspappret och skär/stansa ut den formen du vill ha på kakorna.
- Baka kakorna 10-15 minuter tills de blir gyllenbruna. Låt svalna.
Arrangera pannacottan på kakan och toppa med aronia-pärlorna. Det går också lika bra att gjuta pannacottan i små glas, smula sedan kakan över och servera med björnbär eller annan sylt.