Röding med trädgårdssallad och citronolja

Ingredienser
Pesto
Trädgårdssallad med karamelliserad citronolja
Halstrad röding
Övrigt:
Instruktioner
Pesto
Mixa ihop pinjenötter, parmesan, basilika, citronsaft och vitlök i en mixer. Tillsätt sedan olivoljan lite i taget. Smaka av med salt.
Trädgårdssallad med karamelliserad citronolja
Karamelliserad citronolja ca 2,5 dl
Halvera citroner och lägg dom med snittytan nedåt i en torr och het stekpanna/stekbord i ca 3-4 minuter. Pressa citronerna och blanda saften med kallpressad rapsolja och salt.
Trädgårdssallad
blancherade sparrisknoppar
sockerärtor
rädisor, halverade tunt
mandolinad polkabeta
morötter i olika färger, hyvlade med rotfruktsskalare
finstrimlad salladslök
ärtskott
Tips: lägg de hyvlade morötterna i isvatten en stund så blir dom vackert krulliga.
Vid servering: Sautera sockerärtor, sparrisknoppar och rädisor i lite av den karamelliserade citronoljan. Blanda ihop med resterande grönsaker.
Halstrad röding
Hetta upp en stekpanna/stekbord tills den är rykande het. Salta rödingen och halstra den sedan på skinnsidan i ca 3-4 minuter. Skinnet får ett riktigt vackert mönster. Låt rödingen vila klart i någon minut.