• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Röding med trädgårdssallad och citronolja

Röding med trädgårdssallad och citronolja

Anna Pettersson bjuder på en alldeles underbar lättlagad sommarrätt med fisk och grönsaker.
    Röding med trädgårdssallad och citronolja

    Ingredienser

    • Pesto

    • Trädgårdssallad med karamelliserad citronolja

    • Halstrad röding

    Övrigt:

    salt
    blancherade sparrisknoppar
    sockerärtor
    rädisor, halverade tunt
    mandolinad polkabeta
    morötter i olika färger, hyvlade med rotfruktsskalare
    finstrimlad salladslök
    ärtskott

    Instruktioner

    Pesto

    Mixa ihop pinjenötter, parmesan, basilika, citronsaft och vitlök i en mixer. Tillsätt sedan olivoljan lite i taget. Smaka av med salt.

    Trädgårdssallad med karamelliserad citronolja

    Karamelliserad citronolja ca 2,5 dl

     

    Halvera citroner och lägg dom med snittytan nedåt i en torr och het stekpanna/stekbord i ca 3-4 minuter. Pressa citronerna och blanda saften med kallpressad rapsolja och salt.

    Trädgårdssallad

    blancherade sparrisknoppar

    sockerärtor

    rädisor, halverade tunt

    mandolinad polkabeta

    morötter i olika färger, hyvlade med rotfruktsskalare

    finstrimlad salladslök

    ärtskott

    Tips: lägg de hyvlade morötterna i isvatten en stund så blir dom vackert krulliga.

    Vid servering: Sautera sockerärtor, sparrisknoppar och rädisor i lite av den karamelliserade citronoljan. Blanda ihop med resterande grönsaker.

    Halstrad röding

    Hetta upp en stekpanna/stekbord tills den är rykande het. Salta rödingen och halstra den sedan på skinnsidan i ca 3-4 minuter. Skinnet får ett riktigt vackert mönster. Låt rödingen vila klart i någon minut.