- Recept
Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
Ingredienser
- Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
- 300 gramlaxfilé, i kuber
- 300 gramtorskfilé, i kuber
- Citronaioli:
- 2 stvitlöksklyftor, rivna eller pressade
- 2 stäggulor
- 2 dlmajsolja eller annan smaklös olja
- 1 stcitron, rivet skal och lite saft
- träspett
salt
peppar
Sallad:
Kokt kall färskpotatis, i bitar
Färsk spenat
Gurka, i mindre bitar
Purjolök, strimlad
Sparris, kokt och i mindre bitar
Zucchini, hyvlad på längden
Sockerärtor, strimlade
Citronolivolja
Salt
Peppar
Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
Tänd grillen. Trä fiskkuberna på spetten. Aioli: Rör ihop äggulor och vitlök. Vispa i oljan droppvis till en tjock sås. Smaksätt med rivet citronskal, lite citronsaft, salt och peppar. Låt stå och mogna en stund. Blanda salladen och smaksätt med citronolivolja, salt och peppar. Krydda fiskspetten med salt och peppar. Grilla spetten ca 4-5 minuter på varje sida. Servera spetten med aioli och sallad.