Svenska flaggan
  • Recept
  • Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

Hämtar annons

Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

Recept av Redaktionen

Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

Ingredienser

  • Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
    • 300 gramlaxfilé, i kuber
    • 300 gramtorskfilé, i kuber
  • Citronaioli:
    • 2 stvitlöksklyftor, rivna eller pressade
    • 2 stäggulor
    • 2 dlmajsolja eller annan smaklös olja
    • 1 stcitron, rivet skal och lite saft
  • träspett

    salt

    peppar

    Sallad:

    Kokt kall färskpotatis, i bitar

    Färsk spenat

    Gurka, i mindre bitar

    Purjolök, strimlad

    Sparris, kokt och i mindre bitar

    Zucchini, hyvlad på längden

    Sockerärtor, strimlade

    Citronolivolja

    Salt

    Peppar

Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

Tänd grillen. Trä fiskkuberna på spetten. Aioli: Rör ihop äggulor och vitlök. Vispa i oljan droppvis till en tjock sås. Smaksätt med rivet citronskal, lite citronsaft, salt och peppar. Låt stå och mogna en stund. Blanda salladen och smaksätt med citronolivolja, salt och peppar. Krydda fiskspetten med salt och peppar. Grilla spetten ca 4-5 minuter på varje sida. Servera spetten med aioli och sallad.