• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
    Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

    Ingredienser

    • Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

    • Citronaioli:

    Övrigt:

    träspett

    salt

    peppar

    Sallad:

    Kokt kall färskpotatis, i bitar

    Färsk spenat

    Gurka, i mindre bitar

    Purjolök, strimlad

    Sparris, kokt och i mindre bitar

    Zucchini, hyvlad på längden

    Sockerärtor, strimlade

    Citronolivolja

    Salt

    Peppar

    Instruktioner

    Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

    Tänd grillen. Trä fiskkuberna på spetten. Aioli: Rör ihop äggulor och vitlök. Vispa i oljan droppvis till en tjock sås. Smaksätt med rivet citronskal, lite citronsaft, salt och peppar. Låt stå och mogna en stund. Blanda salladen och smaksätt med citronolivolja, salt och peppar. Krydda fiskspetten med salt och peppar. Grilla spetten ca 4-5 minuter på varje sida. Servera spetten med aioli och sallad.

    Passande drycker