Fänkålssallad, kall örtsås och lax
Ugnsbakad lax med kall örtsås och fänkålssallad med citronvinägrette. Lätt att förbereda och imponerande att bjuda på.

Ingredienser
Kall örtsås
Citronvinägrett
Fänkålssallad
Ugnsbakad lax
Övrigt:
Instruktioner
Fänkålssallad, kall örtsås och lax
Kall örtsås
Mixa olivolja, salt, dill, persilja, basilika och gräslök i en mixer. Rör ihop örtblandningen med yoghurt, senap, vitlök och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Citronvinägrett
Blanda ihop ingredienserna.
Fänkålssallad
Ansa fänkålen och skär bort roten. Skär fänkålen, äpplet och gurkan tunt med hjälp av en mandolin. Skala löken och skär även den tunt. Blanda alltsammans i en skål och plocka ner dillen. Vänd salladen i citronvinägretten.
Ugnsbakad lax
Sätt ugnen på 125 grader. Placera laxen i en ugnsform, salta och peppra. Sätt in laxen i ugnen i ca 40 minuter till en kärntemperatur på 48 grader.
Serveras förslagsvis med färskpotatis.