• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Fänkålssallad, kall örtsås och lax

Fänkålssallad, kall örtsås och lax

Ugnsbakad lax med kall örtsås och fänkålssallad med citronvinägrette. Lätt att förbereda och imponerande att bjuda på.
    Fänkålssallad, kall örtsås och lax

    Ingredienser

    • Kall örtsås

    • Citronvinägrett

    • Fänkålssallad

    • Ugnsbakad lax

    Övrigt:

    nymalen peppar

    Instruktioner

    Fänkålssallad, kall örtsås och lax

    Kall örtsås

    Mixa olivolja, salt, dill, persilja, basilika och gräslök i en mixer. Rör ihop örtblandningen med yoghurt, senap, vitlök och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

    Citronvinägrett

    Blanda ihop ingredienserna.

    Fänkålssallad

    Ansa fänkålen och skär bort roten. Skär fänkålen, äpplet och gurkan tunt med hjälp av en mandolin. Skala löken och skär även den tunt. Blanda alltsammans i en skål och plocka ner dillen. Vänd salladen i citronvinägretten.

    Ugnsbakad lax

    Sätt ugnen på 125 grader. Placera laxen i en ugnsform, salta och peppra. Sätt in laxen i ugnen i ca 40 minuter till en kärntemperatur på 48 grader.

    Serveras förslagsvis med färskpotatis.