Svenska flaggan
  • Recept
  • Blodstruva med tartar på ren

Hämtar annons

Blodstruva med tartar på ren - DinVinguide

Recept av Svenska Kocklandslaget

Blodstruva med tartar på ren

Börja med struvan och gör därefter den karamelliserade lökmajonnäsen och rentartaren - avsluta med topping.

Ingredienser

  • Blodstruva
    • 1 stägg
    • 1 ½ dlmjölk
    • ½ dlrenblod
    • 2 dlvetemjöl
    • 1 tsksalt
    • 7 dlrapsolja - till fritering
  • Karamelliserad lökmajonnäs
    • 3 stschalottenlök
    • 3 mskäppelcidervinäger
    • 1 tsksocker
    • 1 stägg
    • 1 tskdijonsenap
    • 2 dlolja
    • tsksalt
  • Rentartar
    • 200 gramputsad rensadel
    • tsksalt
    • tskNymald svartpeppar
  • Topping
    • xBlad från citrontimjan
    • xFrystorkade lingon
    • xRenlav
    • xKaramelliserad lökmajonnäs

Blodstruva

  1. Rör ihop alla ingredienser till en slät smet.
  2. Värm oljan till 170°c och låt struvjärnet stå i oljan under tiden.
  3. Ta upp järnet och låt oljan rinna av. Doppa järnet i smeten så att det precis täcker kanterna. Fritera sedan struvan i cirka 1 minut.
  4. Lossa struvan från järnet och fritera ytterligare några sekunder för att få den jämnt krispig.
  5. Ta upp struvan och låt den rinna av på papper.

 

Karamelliserad lökmajonnäs

  1. Skala och skiva löken tunt.
  2. Värm upp stekpannan med ett par matskedar olja. När pannan är varm, gå i med löken och stek den tills den är glansig.
  3. Salta och sockra och låt löken bli gyllenbrun. Smaka sedan upp med vinäger och låt den koka in.
  4. Lyft upp löken och låt svalna.

Mixa sedan lök, dijon och och det hela ägget med mixerstav. När det är helt slätt kan du mata i oljan tills konsistensen är fast. Smaka av med salt och vinäger om det behövs.

Rentartar

Finhacka köttet och smaka upp med salt, peppar och lökmajonnäsen.

Fyll struvan med rentartaren och toppa med majonnäs, lingon, citrontimjan och renlav.