Dégorgementet – Degorgering

Den här delen av champagnemetoden innebär att erfarna riddlare med en snabb och skicklig vridning på handleden drar ur korken eller tar av kapsylen samtidigt som de hastigt vänder flaskan upprätt – à la volée. Detta moment är numera automatiserat och toppen av flaskan där fällningen finns fryses ned. Därefter vänds flaskan av maskinen som också tar av kapsylen. Poff, så flyger den frysta fällningen bort!

Hur andvänds ordet?

  • 1.Den här delen av champagnemetoden innebär att erfarna riddlare med en snabb och skicklig vridning på handleden drar ur korken eller tar av kapsylen samtidigt som de hastigt vänder flaskan upprätt – à la volée.
  • 2.Detta moment är numera automatiserat och toppen av flaskan där fällningen finns fryses ned. Därefter vänds flaskan av maskinen som också tar av kapsylen. Poff, så flyger den frysta fällningen bort!

Utforska våra guider

Bild på en vinranka med vindruvor