Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Vegansk makirulle
Skriven av Karoline Nordefors

Vegansk makirulle med tångkaviar och röda linser 

Tobias Andersson serverar en vegansk makirulle som passar perfekt som förrätt med olika tillbehör eller som en del i en middag. Enkelt och mycket gott!

En vegansk och hälsosam förrätt som är fri från animaliska produkter men ändå smakar hav och är fylld med protein. Den är enkel att förbereda men ändå oväntad och överraskande. Jag brukar använda denna förrätt när vi har större sällskap och det finns de som önskar veganskt alternativ. I den här makirullen använder jag ekologiska röda linser, tångkaviar, lök och Julita rapsolja. Det som är så bra med den här linsrullen är att tillbehören och smaksättningen enkelt kan varieras och efter vad som finns för säsongen. Den går lätt ihop med andra smakkombinationer och går även utmärkt att servera som en maki-sushi med klassiska tillbehör.

Vegansk makirulle med tångkaviar och röda linser 

Vegansk makirulle med tångkaviar och röda linser 4 personer (2 st rullar)

220 g röda linser

1 bananschalottenlök

1-2 klyftor vitlök

1 kruka gräslök

1 burk röd tångkaviar

1 förpackning noriblad

Julita rapsolja (kan bytas ut mot någon annan kallpressad rapsolja eller smakrik olja)

salt

cayenne

1/2 citron, skalet

Börja med att koka linserna enligt beskrivningen, se dock till att linserna endast får sjuda försiktigt. När de är klara häll av och skölj med kallt vatten och låt rinna av. Finhacka vitlök och schalottenlök. Svetta sedan i lite neutral olja. Kyl ner.

Ta hälften av de kokta linserna, den sauterade löken och några stänk Julita rapsolja och mixa tills den är grovt mixad och mosig. Vänd sedan ihop det med resterande linser, tångkaviar och gräslöken. Smaka upp med salt, lite cayennepeppar och fint rivet citronskal. Rulla i noriblad som maki-sushi. Låt ligga och dra i kylen minst en timme. Skär sedan upp i önskad storlek.

Lycka till!

Tobias Andersson – Krögare och kökschef Edsbacka Bistro i Strängnäs

Instagram: @matifokus

Twitter: @Tobban_  och @edsbackabistro

Facebook: Edsbacka Bistro

Mail: tobias@matifokus.se alternativt strangnas@edsbackabistro.se

Web: www.edsbackabistro.se 

Web: www.matifokus.se

Läs alla tidigare artiklar i Kockens Tips

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer