- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Anna Pettersson – Beroendeframkallande fröknäcke med fänkål och kummin – Vegan, Laktosfritt och glutenfritt
Kockens tips från Anna Pettersson – Beroendeframkallande fröknäcke med fänkål och kummin – Vegan, Laktosfritt och glutenfritt

Kockens tips från Anna Pettersson – Beroendeframkallande fröknäcke med fänkål och kummin – Vegan, Laktosfritt och glutenfritt
Varning för beroendeframkallande fröknäcke!
Det här fröknäcket kör vi på jobbet och det är älskat av både gäster och personal. Enkelt, fantastiskt gott, hälsosamt, laktos- och glutenfritt. Avnjutes dock till fördel med brynt uppvispat smör.
Fröknäcke ca 2 plåtar/bleck
2 dl linfrön
4,5 dl kokande vatten
4 dl majsmjöl
2 dl solroskärnor
2 dl pumpafrön
1 dl rapsolja
2 msk fänkålsfrön
1 msk kumminfrön
flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader. Mortla fänkålsfrön och kumminfrön. Slå det kokande vattnet över linfröna, täck med plast och låt fröna svälla i 10-15 minuter tills de är riktigt kladdiga. Blanda sedan ihop alla ingredienserna förutom flingsaltet i linfrösmeten. Bred ut ett tunt lager frösmet i oljade plåtar och strö över flingsalt. Grädda i ugnen 50 minuter eller tills fröknäcket är hårt. Låt svalna och bryt sedan i mindre bitar.
Anna Pettersson kock Hammenhögs Gästgivaregård
Mail: petterssonanna@live.se