• Hem
  • /
  • skribenter
  • /
  • Karoline Nordefors
  • /
  • Kockens tips från Anna Pettersson – Beroendeframkallande fröknäcke med fänkål och kummin – Vegan, Laktosfritt och glutenfritt

Kockens tips från Anna Pettersson – Beroendeframkallande fröknäcke med fänkål och kummin – Vegan, Laktosfritt och glutenfritt

Kockens tips från Anna Pettersson – Beroendeframkallande fröknäcke med fänkål och kummin – Vegan, Laktosfritt och glutenfritt

Kockens tips från Anna Pettersson – Beroendeframkallande fröknäcke med fänkål och kummin – Vegan, Laktosfritt och glutenfritt

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Varning för beroendeframkallande fröknäcke!

Det här fröknäcket kör vi på jobbet och det är älskat av både gäster och personal. Enkelt, fantastiskt gott, hälsosamt, laktos- och glutenfritt. Avnjutes dock till fördel med brynt uppvispat smör.

Fröknäcke

Fröknäcke ca 2 plåtar/bleck

2 dl linfrön

4,5 dl kokande vatten

4 dl majsmjöl

2 dl solroskärnor

2 dl pumpafrön

1 dl rapsolja

2 msk fänkålsfrön

1 msk kumminfrön

flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Mortla fänkålsfrön och kumminfrön. Slå det kokande vattnet över linfröna, täck med plast och låt fröna svälla i 10-15 minuter tills de är riktigt kladdiga. Blanda sedan ihop alla ingredienserna förutom flingsaltet i linfrösmeten. Bred ut ett tunt lager frösmet i oljade plåtar och strö över flingsalt. Grädda i ugnen 50 minuter eller tills fröknäcket är hårt. Låt svalna och bryt sedan i mindre bitar.

Anna Pettersson kock

Anna Pettersson kock Hammenhögs Gästgivaregård

Mail: petterssonanna@live.se

Se Annas tidigare Kockens tips

Se alla tidigare Kockens tips