Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Merlet Sidecar Competition 2016 Finalen
Skriven av Karoline Nordefors

Merlet Sidecar Competition 2016 Finalen

Idag går den nordiska finalen av Merlet Sidecar Competition 2016 av stapeln på First Hotel Reisen i Stockholm. Deltagarna tävlar om en biljett till Tales of the Cocktail 2017.

Idag den 23 augusti går den nordiska finalen av Merlet Sidecar Competition 2016 av stapeln på First Hotel Reisen i Stockholm. Deltagarna flyger in till Stockholm och får förbereda sig under förmiddagen. Tävlingen inleds med en masterclass av Tony Conigliaro.

Tony är en titan på Englands cocktailscen. Han skakade om barvärlden 2009 med hans bar utan namn på 69 Colebrooke Row. Sedan dess har den prisvinnande bartendern och konsulten lekt med sin smakpalett. Idag påbörjas nya ideer på Drink Factory, ett research- och utvecklingscenter i östra London. Knytpunkten i hans emperium, som också inkluderar Bar Termini i Soho, är ett centum för liktänkande bartenders.

Deltagare

Sverige: Mattias Brog och Fredrik Wallin

Norge: Slavomir Kytka

Danmark: Goran Aziz och Michael Floridon

Finland: Jenna Mansikka och Laura Nissinen

Jury

Tony Conigliaro, Luc Merlet, Karoline Nordefors och Ola Carlson

Regler

Finalisterna kommer att tävla med tre cocktails. Två de gjort i kvalificeringsrundan och en klassiker på cognac som tilldelas på finaldagen. Recepten kan modifieras något som mått, garnityr och ingredienser men detta måste meddelas före finaldagen.

Den klassiska drinken väljs ut från denna lista och receptet måste följas om det inte finns flera kända varianter.

Between the Sheets

Brandy Crusta

Classic Champagne Cocktail

Continental Sour

Corpse Reviver n1

French 75

Georgia Mint Julep

Harvard

Sazerac

Stinger

Deltagarna gör två glas av varje cocktail och en av klassikern. De får åtta minuter på sig att göra tre drinker. Överskrids tiden ges 5 extra poäng per minut och max två minuter ges.

Under den åtta minuter långa presentationen ska också drinkarna presenteras, serveras och underhålla juryn som om de var gäster i baren. De ska också svara på eventuella frågor juryn har.

Startordningen dras en timme före finalen och klassikern precis före deras presentation.

Lycka till!

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer