Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
It’s Pimm’s o’clock!
Skriven av Karoline Nordefors

It’s Pimm’s o’clock!

Pimm’s Cup är lika brittiskt som té och parlamentsledamöter i läderunderkläder – och en självklarhet under hatten på Ascot och Wimbledon.

It’s Pimm’s o’clock!

Pimm’s Cup är lika brittiskt som té och parlamentsledamöter i läderunderkläder – och en självklarhet under hatten på Ascot och Wimbledon. Förresten så serveras det över 320 000 Pimm’s Cups under Wimbledonveckorna.

Pimm’s No.1, som är huvudingrediensen i Pimm’s Cup, kan beskrivas som en brittisk amaro – det vill säga en spritstark likör med tydlig bitterhet, ofta från malört, kinin eller rabarberrot.

Upphovsmannen, Pimm, var en bondson från Kent som under tidigt artonhundratal drev en ostronbar i London. Enligt sägnen blandade han 1832 ihop en magborstare på gin, örter, likörer och kinin. Denna serverades i en liten ölsejdel, ”a no. 1 cup” – därav namnet. Tjugo år senare började Pimm’s tillverkas industriellt för att möta den snabbt växande efterfrågan.

Fram tills för inte så länge sedan fanns det flera andra sorters Pimm’s med numrering hela vägen upp till Pimm’s No. 6 och olika spritbas för varje siffra – scotch, brandy, rom, rye och vodka. Förutom Pimm’s No. 1 finns idag bara nummer tre kvar i en uppdaterad version, som säljs under namnet Winter Pimm’s och oftast serveras med varm äppelcider.

Den som vill lindra sin Brexitångest, eller för den delen önska öriket lycklig resa ut i Atlanten, gör det enklast med en traditionell Pimm’s Cup – gärna nu under Wimbledon, som pågår 3-16 juli.

Traditional Pimm’s Cup

6 cl Pimm’s No. 1

4 cl lemonad

1 kvist mynta

1 gurkstav

1 jordgubbe

1 äppelskiva

Fyll en högt glas med is. Häll i Pimm’s No. 1 och lemonad. Rör om. Garnera med mynta, gurka och frukt. Den som känner sig modig varierar med egna bär och frukt. Vill man se fler Pimm’s-variationer kan man följa #sippingwimbledon på Instagram.

KONTAKT

Email: niklas(@)soder-reklambyra.se

Instagram: @nick_falk

Twitter: @nickfalk

Läs alla artiklar I BAREN

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer