Svenska flaggan
Grillade lammkotletter och ugnsstekta sommargrönsaker med ruccolapesto
Skriven av Karoline Nordefors

Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto

Anna Pettersson bjuder på marinerade grillade lammkotletter med sommargrönsaker och ruccolapesto. Titta vilka grönsaker som finns i trädgården, på marknader och i grönsaksdisken. Det som är i säsong är bäst just nu!

Bild från Dinvinguide

Grillade lammkotletter och ugnsstekta sommargrönsaker med ruccolapesto 4 pers

8 lammkotletter

4 kvistar rosmarin

4 vitlöksklyftor, finhackade

1 dl olivolja

salt och peppar

Ugnsstekta grönsaker

1 knippe färska morötter

1 knippe grön sparris

1 knippe färsk gul lök + det gröna

1 msk rapsolja

salt

Ruccolapesto

1 påse ruccola, 75 g

1 dl sötmandel

100 g parmesanost, riven

1,5 dl olivolja

1/2 citron, saften

salt

Lammkotletterna: Bryt rosmarinkvistarna i mindre bitar. Lägg rosmarin, vitlök och kotletterna i en stor plastpåse tillsammans med rapsoljan. Marinera lammkotletterna 2-3 timmar i kylen. Torka bort överflödig olja från kotletterna så den inte droppar ner på grillkolen. Salta och peppra lammkotletterna. Grilla kotletterna 2 minuter på varje sida.

Ruccolapesto: Rosta mandlarna i en torr het stekapanna tills de fått lite färg. Mixa ruccola och mandlar i en matberedare ca 20 sekunder. Tillsätt olivoljan, citronsaften och parmesanosten. Mixa ihop peston och smaka eventuellt av med mer salt.

Ugnsstekta grönsaker: Dela morötterna och löken i hälften. Blanda sparrisen, morötterna och löken med rapsoljan, salt och peppar. Stek i ugnen på 220 grader i ca 20 min. Vänd sedan grönsakerna i hälften av peston och servera resten av peston i en skål bredvid.

Bild från Dinvinguide

Anna Pettersson kock

Mail: petterssonanna@live.se

Se Annas tidigare Kockens tips

Se alla tidigare Kockens tips

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer