Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Funnel Cake med jordgubbar och pudrat florsocker - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

Funnel Cake med jordgubbar och pudrat florsocker

Funnel Cake är en rolig, enkel kaka att gōra och vansinnigt god att äta. Den är populär på bland annat Texas State Fair och är ett måste för mig att äta där. Det finns ju flera olika varianter på den i Europa och Asien har sin egen variant. Receptet kom till USA med europeer på 1600-1700-talet som nu är den amerikanska varianten. Frasig härlig kaka med färska jordgubbar och massor av pudrat florsocker.

Funnel Cake med jordgubbar och pudrat florsocker

Funnel Cake med jordgubbar och pudrat florsocker (detta recept ger 7 st 25 cm diameter stora Funnel Cake)

2 hela stora ägg

240 ml lättmjōlk

370 ml vatten

435 gram vetemjōl

60 gram socker

15 gram bakpulver

lite salt

2.5 ml vaniljextrakt

olja att fritera i

Tillbehör:

färska jordgubbar i skivor eller bitar

florsocker

Blanda de blöta ingredienserna ägg, mjōlk, vatten och vaniljextrakt. Blanda de torra ingredienserna mjōl, socker, salt och bakpulver. Häll alla torra ingredienser ōver mjōlkblandningen och rör den slät. Låt stå i ett par minuter.

Hetta upp olja eller fritōs till 175 grader. Häll 120 ml av smeten i en tratt, håll ett finger för hålet. Håll tratten med smeten ōver oljan, ca 10 cm ovanfōr. Ta bort fingret och låt smeten rinna ner i oljan, fōrst i en cirkel sedan sida till sida och till sist i en cirkel tills tratten är tom. Servera direkt med färska jordgubbar och pudra över rikligt med florsocker.

Jan Lööv, Sous Chef på Omni Hotels i Frisco, Texas, USA

Twitter: @jtloov

Instagram: @jloov

Alla tidigare Kockens Tips

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline

Läs mer