- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Texas Sheet Cake en dröm med choklad och pecannötter
Texas Sheet Cake en dröm med choklad och pecannötter
Denna version kommer från tyska immigranter som flyttade till Texas i slutet på 1800-talet. Det är ju en enkel och riktigt god kaka som passar hela året. Den är ju ordentligt söt så lite räcker länge och långt. Jag serverar den med vispad grädde och den smakar som bäst när den fått vila en dag.
Texas Sheet Cake 1 kaka
500 g vetemjöl
800 g socker
175 g kakao
20 g bikarbonat
8 g salt
4 ägg
480 ml kārnmjölk (går att byta ut mot vanlig mjölk blandad med pressad citron eller vinäger (4 msk per liter mjölk) som har fått stå i några minuter eller utspädd naturell yoghurt eller filmjölk fungerar)
480 ml fingervarmt vatten
60 ml olja
10 ml vaniljextrakt eller vaniljsocker
Sikta alla torra ingredienser ner i en bunke och rör sedan i resten av ingredienserna.
Glasyr
225 g smält smör
80 g kakao
160 ml kārnmjölk
750 g florsocker
10 ml vaniljextrakt eller vaniljsocker
250 g grovhackade pecannötter
Sätt ugnen på 175 grader.Använd en form som är ca 45cmx33cmx2.5cm hög. Smöra och bröa fomen eller täck med bakplåtspapper (knöggla ihop det så formar det sig bättre. Häll i smeten och baka ca 30 minuter eller tills kakan är torr i mitten. Kolla med en tandpetare eller dylikt.
När den är färdig så låt den svalna innan den vänds ut ur formen. Lägg den på en plåt eller skärbräda. Häll på glasyren och låt stå tills kakan svalnat helt och helst till nästa dag.
Vispa grädde med lite florsocker och servera en klick på din Texas sheet cake tillsammans med t ex rostade hackade nötter eller varför inte karamelliserade nötter.
Jan Lööv, Sous Chef på Omni Hotels i Frisco, Texas, USA
Twitter: @jtloov
Instagram: @jloov