- Karoline Nordefors
Chokladfondant med körsbärskompott
Chokladfondant med körsbärskompott
Snart nyårsafton och här ett förslag till dessert. Chokladfondant med rinnande kärna och en rubinröd körbärskompott. Förbered dagen före och imponera med något fantastiskt gott!
Chokladfondant 8 port (beroende på storlek, receptet går bra att halvera)
Körsbärskompott
400 g frysta körsbär
2 dl strösocker
2 vaniljstänger
Rör ihop körsbär och socker i en kastrull och lägg i vaniljstången. Låt körsbären koka upp försiktigt och sjuda i 5 – 10 minuter på svag värme.
Önskas en fastare kompott så tillsätt 2 msk potatismjöl utrört i lite kallt vatten och rör ner i den varma körsbärssåsen.
Servera den ljumma fondanten med körsbärskompott, vispad grädde och riven choklad. Eller glass om så önskas.
Karoline Nordefors
Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat
Läs mer om Karoline