Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
vinmässa
Skriven av Magnus Reuterdahl

Med sikte på Vinexpo Paris 2020

Det är ett nytt år, ett nytt decennium - välkommen till 20-talet. Ett nytt decennium ger nya möjlighet för upplevelser och utveckling. För oss inleder vi på DinVinguide.se det nya decenniet med den nya vinmässan Vinexpo i Paris, den 10-12 februari. Hur inleder du ditt?

Ett nytt 20-talet är här. Tittar vi backspegeln så omnämns det förra 20-talet för ”det glada 20-talet”, låt oss hoppas på ett nytt sådant. Vi slipper dock gärna en repris på depressionen som startade 1929. Det glada 20-talet symboliseras av urbanitet och av en kulturell blomstringstid. I centrum för många beskrivningar står fest och glam i storstäder som New York, London och Paris.

DinVinguide.se börjar 2020 med vin, fest och Paris, kan det bli bättre? Häng med!

Eifel tower paris

Vinexpo Paris 2020, 10-12 februari

Med ett nytt decennium slår Vinexpo upp dörrarna för sin nya vinmässa Vinexpo Paris. Det är en mässa som ska bli ett årligt återkommande arrangemang.

Vinmässan Vinexpo går av stapeln den 10-12 februari, så det är hög tid att börja planera in den i kalendern. Vårt mål är att leta vintrender för det nya decenniet och givetvis att hitta de bästa vinerna. På mässan kommer det finnas viner från många vinproducerande länder i världen vilket ger oss, och dig, möjlighet att se vad som är hett just nu och vad som är på gång. Att vara i nuet och på samma gång få en glimt av framtiden.

Ett besök i Paris är också ett mycket trevligt sätt att påbörja ett nytt år och decennium. 2020-talet är ett decennium som jag hoppas kommer att gå i smakens tecken med massor av goda viner och fantastisk mat. Låt oss ta avstamp för det i en av de stora kulinariska centrumen i världen, Paris.

Bild från DinVinGuide

Vad händer på Vinexpo Paris?

Mässor som denna är ett utmärkt tillfälle att komma bort från vardagen, att uppleva Paris och kanske för att hitta ett nytt favoritvin, producent eller vindistrikt. Det kommer finnas massor av se, smaka och uppleva, detta är några av inslagen att se fram emot.

En del av mässan heter WOW. Det har inget med spelet World of Warcraft att göra, utan handlar om ekologiska och biodynamiska viner (WOW = World of Organic Wines). Ekologiska viner är en trend som hållit på länge men som fortsätter att växa och som vi kan förvänta oss vara en viktig del även i det kommande decenniet.

För oss som vill lära oss något nytt eller gå på djupet finns Vinexpo Academy. Inom ramen för denna kommer vinpersonligheter och expert att hålla provningar och masterklasser. Bland personligheterna finns bland andra Marc Almert, världens bästa sommelier år 2019 (ASI World’s Best Sommelier). En spännande djupdykning är ISWRs presentation av trender inom vin och spritvärlden.

Än så länge har endast några smakprov presenterats, resten av programmet kommer presenteras under januari. Håll dig uppdaterad via Vinexpos hemsida.

Vinexpo: 2800 utställare

Vinexpo är en stor mässa där det kommer finnas omkring 2 800 utställare. Majoriteten av utställarna kommer givetvis vara från Frankrike, men det kommer också finnas utställare från ytterligare 20 länder. Till detta räknar beräknas att omkring 30 000 yrkesverksamma kommer besöka mässan. Detta gör att vi kan garantera att här finns något för alla (som älskar vin).

Följ Vinexpo Sverige på Instagram, genom dem kan du få en fribiljett till mässan här.

20-talet & Paris

Paris är mer än vin, så det är också ett utmärkt tillfälle att uppleva staden. För många är Paris kärlekens och konstnärernas stad. Passa på att besöka något eller några av alla de världskända restauranger, vinbarer, byggnader och museer som finns här. Det är en stad där historiens vingslag slår bakom nästan varje krök.

Du kan också uppleva 1920-talets Paris, i litteraturen finns massor av beskrivningar. En av de mest intressanta ur ett 20-tals perspektiv är Ernest Hemingways En fest för livet.

Ernest flyttade till Paris 1921 som korrespondent för tidningen Toronto star. Det var i Paris han blev författaren Ernest Hemingway och ännu idag kan du besöka hans favoritrestaurang,’Closerie des Lilas i Montparnasse. Jag har ännu inte besökt den, men kanske blir det tid denna gång efter eller innan vinprovningar en masse.

Jag hoppas att vi ses i Paris, i februari!

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl har skrivit om vin sedan 2006 och skrivit för DinVinguide.se sedan 2012. Han skriver gärna om viner från Bourgogne, Bordeaux, Portugal, Centraleuropa och Georgien samt om baijiu.

Läs mer om Magnus

Läs mer