Svenska flaggan
Dinvinguide.se vinatlas Vinlandet Spanien
Skriven av Magnus Reuterdahl

DinVinguide.se vinatlas – Vinlandet Spanien

Du vet väl om att vi har en vinatlas här på DinVinguide.se. Den är dock långtifrån klar utan ett pågående arbete. I vinatlasen kan du läsa om vinproducerande länder samt om en del av deras regioner. Just nu börjar vi rulla ut vinlandet Spanien och dess regioner. Det är ett stort vinland med många vinregioner och vinområden, några välkända andra mer okända - häng med!

Spanien är ett stort land med många vinregioner. Några är stora och välkända som Rioja och Ribera del Duero. Andra är små och välkända som Priorat, Rueda och Jerez. Vissa är mer okända som Txakloina, Arribes eller Ycoden-Daute-Isora. Vissa viner är mer kända utifrån sin stil som det mousserade vinet cava.

Under hösten kommer vi att presentera många av dessa vinregioner och vinområdena inom dem på DinVinguide.se vinatlas. Hur många av vinområdena nedan känner du till, har du besökt eller druckit viner från? Jag känner till de flesta men det är många jag inte besökt eller provat viner ifrån så det är också en resa för mig.

Dinvinguide.se vinatlas

Den första vinregionen som vi lägger upp i serien vinlandet Spanien är Aragonien. Det är en region som ligger i den nordöstra delen av Spanien med spännande vinområden som Somontano, Campo de Borja, Calatayud och Carinena, läs mer om dem här. Därefter kommer de övriga vinregionerna att rulla på, några mer i detalj och några lite mer översiktligt.

I vinatlasen kan du också läsa om mer udda vinländer som Afganistan, Belgien, Polen med flera. Andra länder som Italien har vi påbörjat en likande del som den med Spanien, att presentera landet lite noggrannare utifrån dess regioner. Där har vi kommit en bit men det saknas fotfarande en del, vi räknar dock med att vi även kommer att presentera ytterligare några italienska vinregioner under hösten.

Huvudartikeln för vinlandet Spanien hittar du här, den är skriven av Vincent ”Vinbonden” Arrhenius år 2013 och har nyligen uppdaterats av Magnus Reuterdahl. Även denna kommer att uppdateras efterhand att jag går igenom Spaniens vinregioner. Artikeln om vinregionen Aragonien hittar du här.

Passa på att upptäck eller återupptäck vinlandet Spanien tillsammans med oss på DinVinguide.se

Mvh

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl har skrivit om vin sedan 2006 och skrivit för DinVinguide.se sedan 2012. Han skriver gärna om viner från Bourgogne, Bordeaux, Portugal, Centraleuropa och Georgien samt om baijiu.

Läs mer om Magnus

Läs mer