Svenska flaggan
Vegansk citronkladdkaka
Skriven av happyfoodbypetra

Vegansk citronkladdkaka

Vegansk citronkladdkaka (ägg- och mjölkfri) som smakar lika soligt som den strålar!
Receptet finner ni här nedan.

Bild från DinVinGuide

Vegansk citronkladdkaka

Citronkladdkaka
Ca: 8 bitar

Ingredienser
2 citroner, zest + 0.25dl citronjuice
150 g mjölkfritt margarin
3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl vatten
2 msk agavesirap
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj en form med växtbaserat smör och täck inre formen med ströbröd.

3. Smält det veganska smör tillsammans med citronzest, agavesirap och vatten.

4. Blanda i mjöl, socker, vaniljsocker och salt. Sikta sedan ner direkt i kastrullen med citronsmöret och tillsätt citronjuicen Rör om till en jämn och klumpfri smet.

5. Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen ca 25 min. Låt sätta sig minst ett par timmar innan servering.

Bild från DinVinGuide

happyfoodbypetra

Petra Cavini är född år 1994 och till största dels uppvuxen i Gävle. Idag driver hon en av Sveriges främsta vegobloggar samt har författat kokboken, Veganer äter bara gräs.

Läs mer om Petra

Läs mer