Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Sista minuten champagne till nyår
Skriven av Fredrik Schelin

Sista minuten champagne till nyår

Fira in nyår med champagne. Nu är det dags att köpa bubblorna till Nyårsafton. Här kommer en lista på sista minuten champagne till nyår där samtliga viner är tillgängliga på Systembolagets hyllor.

Vi har så mycket kring oss, så många måsten, så långa att-göra-listor att vi glömmer bort det allra viktigaste inför nyår. Nyårsbubblet så klart!

Vi har fortfarande några dagar på oss. Systembolaget har öppet som vanligt efter julhelgen och fram till kl 15.00 på självaste Nyårsafton. Är din plan att stå och svettas i årets sista och längsta kö kl 14.30 på nyår? Eller tar du med dig nedan tips efter julhelgen och fixar allt då? Det är helt upp till dig. Det är många nyårsaftnar jag har gått förbi mitt lokala Systembolag, sett kön och varit mig själv evigt tacksam över att ha bubbelplaneringen klar. Man kan inte planera och vara bra på allt, men nog känns det viktigt att i alla fall ha bubblet på kylning på årets sista dag?

Som hjälp på traven har jag spanat igenom det fasta sortimentet över champagne och valt ut några säkra kort inför årets sista kväll. Under champagnetipsen kommer recept på en tre-rätters meny som passar nyårsfirandet.

Var redo att välkomna 2023 med tipsen på sista minuten champagne till nyår!

Huschampagne

BOLLINGER SPECIAL CUVÉE BRUT

Nr 7418. Pris 499 kr
Agent 007 har inte fel att ha Bollinger som favoritskumpa. En härlig klassiker med sin generösa brödighet och lite oxiderade stil som alltid vinner mitt hjärta. Här blandas mogna äpplen med syra och smörbrynt brioche.

TAITTINGER BRUT RÉSERVE

Nr 7422. Pris 479 kr
Härligt frisk och extremt prisvärd champagne i en vacker ljusgul färg. Vinet har inslag av citrusfrukter, mineraler och gröna äpplen. En klassiker som passar många.

CHARLES HEIDSIECK BRUT RÉSERVE

Nr 77522. Pris 499 kr
Charles Heidsieck är en generös champagne med en härlig brödig och fylllig stil. Frisk smak med fruktiga inslag och begynnande mognad. Här finns toner av gula mogna äpplen, nyrostat bröd och massor med mineralitet. Ett stort vin som klarar kraftfulla maträtter på ett galant sätt.

PALMER & CO BRUT RESERVE

Nr 7372. Pris 329 kr
Palmer & Co kan vara ett av bolagets bästa köp i sin prisklass. Fin generös brödighet med begynnande mognad blandas med en massiv syra och tydliga mineraler som nästan är saltiga. Vinet älskar mat och är en champagne att alltid ha på kylning.

Bollinger Special Cuvée BrutTaittinger Brut RéserveCharles Heidsieck Brut RéservePalmer & Co Brut Reserve

Blanc de blancs

DIEBOLT-VALLOIS PRESTIGE BRUT

Nr 7723. Pris 429 kr
Vacker flaska med inbjudande innehåll, perfekt till kommande högtider med sin fina mineralitet och generösa frukt. Tydligt äpplig arom med fylliga citrusfrukter och lång härligt svalkande mineralitet.

PIERRE PETERS CUVÉE DE RÉSERVE

Nr 7350. Pris 419 kr
En klassiker i blanc de blanc-utbudet. Vinmakaren Rodolphe Petérs tummar inte på kvaliteten. Vinet är torrt och krispigt med smak och doft av mineraler, ostronskal, citrus, gula äpplen, nybakad brioche och gräddig krita. Vinet älskar ostron och det älskar jag.

CHARLES HEIDSIECK BLANC DE BLANCS BRUT CHAMPAGNE

Nr 92118. Pris 649 kr
Charles blanc de blancs på tillfälligt besök med allt vad man önskar. Här samsas äpplen med citrus och krispiga mineraler. Smaken är lång med fin elegant syra och begynnande mognadstoner som rundar av vinet på ett elegant sätt.  Servera i en stor kupa och fram med skaldjuren.

LAUNOIS BLANC DE BLANCS BRUT CUVÉE RÉSERVE

Nr 7450. Pris 359 kr
En riktigt prisvärd champagne med vacker flaskform. Härlig les Mesnil-känsla med fruktig och frisk smak. Tydliga toner av citrus och mineraler. Fynd på blanc de blancs hyllan.

Diebolt-Vallois Prestige Extra BrutPierre Peters Cuvée de RéserveLaunois Blanc de Blancs Grand Cru Réserve

Årgångschampagne

LAURENT-PERRIER MILLÉSIMÉ BRUT 2012

Nr 75308. Pris 639 kr
Vinet är generöst i doften med inslag av vita blommor, stenfrukter och citrus. Smaken är öppen och tillgänglig med begynnande mognadstoner och inslag av nötter, honung, röda solvarma äpplen följt av fin citrussyra och mineraler i mängder. Detta avnjuts väl i en större kupa med sällskap av ost.

HENRIOT MILLÉSIMÉ BRUT 2012

Nr 77710. Pris 679 kr
Friskt mineraliskt vin med inslag av nötter, choklad, rostat bröd samt grapefrukt. Ingen mognadston alls trots sina 10 år på nacken. Utan fortfarande ungt och friskt. Klasschampagne från härlig årgång.

HENRI MAILLART VINTAGE EXTRA BRUT 2012

Nr 55445. Pris 469 kr
Så som årgången 2012 är även detta vin generöst och drickklart nu. Härligt generöst med inslag av solvarm frukt, citrus, vit persika, rostad mandel och krita. Här får du mycket vin för pengen direkt från vinbonden.

DIDIER MICHEL 2014

Nr 92472. Pris 399 kr
Stram och härlig syra med ren frukt och mineralitet. Citrusfrukter blandas med gula och gröna äpplen, mineraler, rostat bröd och vita tanniner. Balanserat vin perfekt till skaldjur och ostron. Fynd för prislappen, skynda fynda!

Laurent-Perrier Millésimé Brut, 2012Henriot Millésimé Brut, 2012Henri Maillart Vintage Extra Brut, 2012Champagne Didier Michel Grand Cru, 2014

Recept till nyårsmenyn

Sista minuten champagne till nyår

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!
Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer