Fredagstipset hos DinVinguide.se

Nu startar vi med "Fredagstipset" hos DinVinguide.se. Vi tänkte bjuda på några av våra utvalda favoriter varje fredag samtidigt får du DinVinguide.se egna recept som passar till vinet. Läs om Fredagstipset hos DinVinguide.se.

Fredagstipset hos DinVinguide.se

Clotilde Davenne Bourgogne Blanc 2016

Clotilde DavenneSB# 5562
Pris 129:-

Det vita instegsvinet från en välkänd chablisproducent i toppklass. Klasssikt vin till berömvärt lågt pris.

Friskt vin med smak av gröna äpplen, örter och mineraler. Perfekt till vit fisk, så varför inte laga upp vårt recept nedan på skrei-torsk som är i säsong nu! Vinet klarar även av ett par år i vinkällaren för vidareutveckling av aromerna för den som kan vänta med några buteljer.

Annons:

Terre di San Leonardo 2015

Terre di San LeonardoSB# 78859
Pris 159:-

Bordeauxinspirerat vin med elegans från norra Italien. San Leonardo är en av Italiens absolut främsta vinhus. Deras fokus är balans och elegans utan onödig koncentration.

Här finns det solvarma körsbär, plommon, skogstoner och härlig kryddighet. Vinet har trots sin fylliga och generösa frukt en tydlig syra. Med andra ord ett perfekt matvin. Du kan brygga vin och mat genom att skvätta ner lite av vinet i maten. Samma vin i glaset som i grytan ger harmoni.

Här tipsar vi om en skånsk kalops som passar bra till. Som sagt addera gärna lite av vinet i grytan för full matchning.

Skånsk kalops

LÄS MER
Skånsk kalops.

Casteloro Prosecco Frizzante Organico

Casteloro Nr 70751Prosecco Frizzante OrganicoSB# 70751
Pris 89:-

Prosecco avnjuts i Italien på ett något annat sätt än i Sverige. I Italien är det nästan obligatoriskt med en aperitivo innan middagen. Då tar man ofta ett glas prosecco för att sedan gå vidare till middagen och andra viner. I Sverige dricker vi prosecco nästan som ett vin. Prova gärna din prosecco med dessert eller frukt.

Nedan tipsar vi om en härlig dessert med hjortron som matchar med vinet som är en friskt och fruktigt. Casteloros Prosecco har toner av gröna äpplen, päron, citrus och gul frukt.
Casteloro Prosecco är en frizzante, det betyder att den har ett något lägre tryck med mindre kolsyra vilket upplevs mjukare i munnen.


Fler artiklar