Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Fredagstipset 34 - Friday I'm in love
Skriven av Fredrik Schelin

Fredagstipset 34 – Friday I’m in love

Fredagstipset för nästa vecka är dedikerat för Alla Hjärtans Dag. För att ni ska få lite tid att inhandla och kyla bubblorna inför denna romantiska dag tipsar vi redan nu om våra utvalda bubbeltips till en romantisk helg. Fredagstipset 34 - Friday I'm in love.

Fredagstipset 34 – Friday I’m in love

Friday I’m in Love” är en låt av den brittiska musikgruppen The Cure, utgiven som singel 1992. Även om just denna låt kanske inte toppar mina låtlistor så letade jag upp den när jag började fundera på nästa fredag. Ja just det, nästa fredag är det Alla Hjärtans Dag, och som så många andra år är jag denna dag i Champagne. Vi kanske inte firar alla hjärtans dag så mycket hemmavid, men det är ändå lite tråkigt att inte kunna skåla in fredagen med min familj. Så nu tänkte jag skåla in denna fredag istället, och för er som vill skåla på den riktiga Alla Hjärtans Dag. Här har ni mina utvalda bubbeltips!

 

Bollinger Rosé

SB# 7755
Pris 619 kr

Vad är mer romantiskt än en roséchampagne? Bollinger rosé är också något extra. Perfekt ljus orangerosa färg som ser så romantisk ut. Doften är inbjudande och varm med inslag av rostat bröd, röda äpplen, smultron och nougat. Smaken är torr, mycket frisk med blodapelsin och nougat med trevlig fyllighet. Servera vinet i en större kupa och inte för kallt för en större upplevelse. Vinet finns även på halvflaska.

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé

SB# 70576
Pris 185 kr

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne RoséVinet  är flörtigt och charmigt med stor personlighet. Här fylls munnen av röda bär, en hint av gröna äpplen och citrusfrukt. Vinet har fin mousse med en snygg och tydlig brödighet. Det är energidryck för vuxna! Köp, drick och njut! Crémant är spännande.

Pol Roger Brut Rosé 2012

Pol Roger Brut Rosé 2012SB# 77071
Pris 599 kr

Komplex och väl sammansatt doft med en elegant rödfrukt. Den varmare årgången har varit gynnsam för druvan pinot noir. Doften har inslag av solvarma jordgubbar, rönnbär, grädde. Smaken är friskt uppfriskande utan alltför vass syra med en lätt tanninstruktur som gör denna rosé matvänlig.

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer