Svenska flaggan
Fira in nyår med champagne
Skriven av Fredrik Schelin

Fira in nyår med champagne

Fira in nyår med champagne. Nu är det dags för sista chansen att köpa bubblor till Nyårsafton. Här kommer en lista där samtliga nedanstående viner är tillgängliga på Systembolaget.

Fira in nyår med champagne

Det är mycket sista-minuten nu. Vi människor har så mycket kring oss, så många måsten, så långa att-göra-listor att vi glömmer bort det allra viktigaste inför nyår. Nyårsbubblet så klart!

Vi har fortfarande några dagar på oss. Systembolaget har öppet som vanligt efter julhelgen och fram till kl 15.00 på självaste Nyårsafton. Är din plan att stå och svettas i årets sista och längsta kö kl 14.30 på nyår? Eller tar du med dig nedan tips efter julhelgen och fixar allt då? Det är helt upp till dig. Det är många nyårsaftnar jag har gått förbi mitt lokala Systembolag, sett kön och varit mig själv evigt tacksam över att ha bubbelplaneringen klar. Man kan inte planera och vara bra på allt, men nog känns det viktigt att i alla fall ha bubblet på kylning på årets sista dag?

Som hjälp på traven har jag spanat igenom det fasta sortimentet över mousserande drycker och valt ut några säkra kort inför årets sista kväll.

Var redo att välkomna 2022!

Budgetbubbel perfekt till exempel vid tolvslaget

Fira in nyår med champagne

Langlois Crémant de Loire Brut

Pris 149 kr. Nr 7404
Ett bubbel som aldrig gör bort sig oberoende av situation. Klassiskt och elegant med sin friska syra. Ett bra franskt alternativ till de dyrare vinerna från Champagne. Inget som slår ett bubbel till maten

Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc 2020

Nr 7591. Pris 99 kr
Sydafrikas nationaldruva presenteras i ett nytt bubblande format. Ett charmigt, fräscht och fruktigt vin med inslag av grapefrukt, gröna äpplen och gula plommon. Perfekt till alla tillställningar.

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry

Nr 77377. Pris 99 kr
Mycket torr och stram Prosecco.  Druvorna är ekologiskt odlade. Seriös och frisk stil med inslag av lite rökig mineral, blodapelsin och pomelo. EKO-Fynd i prosecco-djungeln!

Cava Roy Brut Nature

Nr 50632. Pris 149 kr
Roy Fares aka Mr Cake har tagit fram en cava och tro det eller ej, detta är ingen sötbomb som passar bakverk utan tvärtom en supertorr cava.
Torr och seriös med frisk syra och drag av äpplen och grapefrukt.

Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide

Äkta vara från Champagne

Fira in nyår med champagne

Diebolt-Vallois Prestige Brut

Nr 7723. Pris 399 kr
Vacker och inbjudande, och inte bara flaskans design utan även insidan. Perfekt till Nyår med sin fina mineralitet och generösa frukt. Tydligt äpplig med fylliga citrusfrukter och lång härligt svalkande mineralitet. Ett favoritvin med friskhet och finess.

Launois Blanc de Blancs Brut Grand cru Réserve

Nr 7450. Pris 339 kr
En riktigt prisvärd champagne med vacker flaskform. Härlig Les Mesnil-känsla med fruktig och frisk smak. Tydliga toner av citrus och mineraler.

Charles Heidsieck Brut Réserve

Nr 77522. Pris 469 kr
Charles Heidsieck är en generös champagne med en härlig brödig och fylllig stil. Frisk smak med fruktiga inslag och begynnande mog­nad. Ett stort vin som klarar kraftfulla maträtter på ett galant sätt.

Palmer & Co Brut Reserve

Nr 7372. Pris 299 kr
Palmer & Co kan vara ett av bolagets bästa köp i sin prisklass. Fin brödighet blandas med en massiv syra och tydliga mineraler. Prisvärd äkta vara.

Taittinger Brut Réserve

Pris 449 kr. Nr 7422
Härligt frisk och inte att förglömma extremt prisvärd champagne i en vacker ljusgul färg. Vinet har inslag av citrusfrukter, mineraler och gröna äpplen. Taittinger levererar.

Bild från Dinvinguide Bild från DinvinguideBild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide

 

 

 

 

 

 

 

 

Henriot Millésimé Brut 2008

Nr 77710. Pris 609 kr
Friskt mineraliskt vin med inslag av nötter, choklad, rostat bröd samt grapefrukt. Begynnande mognadston. Ungdomlig trots sina 12 år. Från årgångarnas årgång i Champagne.

Laurent-Perrier Millésimé Brut 2008

Nr 75308. Pris 599 kr
Här talar årgång 2008 med sin fina frukt, runda och generösa toner av röda äpplen, blodgrape och mineraler håller upp vinet. Vänta fem år och vinet kommer ut på andra sidan som smått perfekt.

Bollinger R.D 2007

Nr 92590. Pris 2099 kr
Efter en stund i glaset med lite högre temperatur öppnar vinet upp sig. Vinet är elegant med lång smak och distinkt syra men med balanserad fin frukt. Gula och röda sommaräpplen, mariekex, apelsinmarmelad, nougat, tydliga mineraler, vita fina tanniner, grapefruktsskal, sälta, ostronskal, solvarma limefrukter, chili, muskot, saffran, ingefära och enbär.

Krug Grande Cuvée

Nr 7494. Pris 1 839 kr
Karismatiskt vin med mycket komplex och frisk smak med tydliga inslag av citrusfrukter. Här finns lager efter lager av smaker. Toner av gröna äpplen, ljust bröd, hasselnötter, krusbär, mineraler, vit choklad, citrus och vårblommor. Ett kontemplationsvin som förtjänar och behöver luft, temperatur, rätt kupa och trevligt sällskap.

Bild från DinvinguideBild från DinvinguideBild från DinvinguideBild från Dinvinguide

Bild från DinVinGuide

Fira in nyår med champagne

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer