- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Bästa receptet på Pulled pork, äkta snabbmat i långsam tappning döljer sig bakom lucka 18
Bästa receptet på Pulled pork, äkta snabbmat i långsam tappning döljer sig bakom lucka 18

Bästa receptet på Pulled pork, äkta snabbmat i långsam tappning döljer sig bakom lucka 18
Snabbmat i all ära då man har bråttom, men det behöver inte betyda att maten ska lagas snabbt.
Utan vill man spara tid ska man laga långsamt, som pulled pork tex det går blixtfort att slänga ihop. Sedan låter man det bara stå i ugnen 5-6 timmar så sköter det sig självt, du kan dra iväg och utföra alla dina ärenden och behöver inte tänka på maten. Den blir bara bättre om den får stå en liten stund till. Väl hemma så slänger du fram lite kalla tillbehör och serverar köttet så är du kvällens hjälte, alla älskar denna rätt.
- Benfri fläskkarré i bit, gärna ekologisk från slaktaren eller charkdisken ca 1,5-2 kilo
- Flingsalt
- Nymalen svartpeppar
- 2 gula lökar
- 1 hel vitlök
- 10 st jalapenos på burk
- olivolja
Värm ugnen till 125°C (ej varmluft)
Rubba köttbiten ordentligt med med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg köttbiten i en gryta med lock som tål ugnsvärme, gärna en lergryta som du har fuktat.
Skala och skär ner löken samt vitlöksklyftorna.
Lägg ner jalapenos runt köttet och rippla sedan ordentligt med olivolja över alltihop.
Sätt på locket, låt grytan stå i mitten av ugnen 5–6 timmar.
Dra isär köttet och servera med pitabröd, guacomole, gräddfil, rödlök, sallad, tomat och resten av jalapenosen.
Till den här fantastiska måltiden serveras det med fördel en kall ale alternativt en fruktig härlig pinot lätt kyld.
De Loach Russian River Valley Pinot Noir
SB# 2222, Pris 179:-
Ett härligt vin med röda bär och frukter, kryddighet, välintegrerat fat och balanserad syra i avslutet.
Nils Oscar Winter Edition
SB# 11954, Pris 49:-
Fint balanserad med toner av fikon, mörka brödkryddor, kakao, kaffe samt en härlig beska i avslutet.
Laga, servera avnjut med sval dryck:)
