Avenue de Champagne en succé

Förra helgen ägde Nordens största champagnemässa rum i Stockholm, och det blev en stor framgång. Champagnen flödade fritt och besökarna fick möjlighet att njuta av ett brett utbud av exklusiva viner. Det var en festlig och minnesvärd upplevelse för alla champagneälskare, där både nybörjare och kännare kunde fördjupa sina kunskaper och njuta av den bubblande drycken i en inspirerande atmosfär. Avenue de Champagne mässan blev igen en succé.
Avenue de Champagne en succé

Avenue de Champagne en succé

Fredrik Schelin, vår egen expert från DinVinguide.se och BestChampagne.se, är avsändare av evenemanget. Tillsammans med Jesper Säfholm, en av Sveriges mest framstående influenser inom bubblande viner och grundare av Mousserande.se, presenterade de över 150 olika cuvéer som öppnades under tre intensiva dagar.

Avenue de Champagne en succé
Det var verkligen ett omfattande arbete för både Fredrik och Jesper, som började sina förberedelser redan klockan 07 på fredagmorgonen och fortsatte tills de sista gästerna lämnade på söndag kväll. Fredrik Schelin har varit visionären bakom Avenue de Champagne från början, och i samarbete med Sthlm Food & Wine har de skapat en unik champagnemässa inom ramen för den större mässan.

– Champagne finns i alla prisklasser, och jag vill ge fler möjlighet att upptäcka detta fantastiska hantverk som tillverkas med så mycket passion, säger Fredrik Schelin. Avenue de Champagne var en perfekt plattform för dem som ville fördjupa sina kunskaper och samtidigt provsmaka och jämföra olika sorter.

Avenue de Champagne en succé
Under mässan öppnades totalt över 150 olika flaskor champagne, vilket bidrog till en oförglömlig upplevelse för besökarna. Avenue de Champagne lockade imponerande 26 000 personer under de tre dagar som evenemanget pågick.

Intresset för champagne är större än någonsin, och både nyblivna entusiaster och erfarna champagnekännare välkomnades med öppna armar. Här fanns något för alla smaker. Vid särskilda tidpunkter under mässan presenterades olika cuvéer, från tidlösa klassiker från de stora champagnehusen till unika rariteter som annars är svåra att få möjlighet att prova.

Intervju med Fredrik Schelin, reflektioner efter en intensiv vecka i champagnens tecken.

Fredrik Schelin tar ett djupt andetag och pustar ut efter en hektisk vecka fylld av champagneupplevelser. Vi träffar honom för att få en inblick i hans tankar och känslor efter mässan Sthlm Food & Wine.

Vad är du mest nöjd med under dessa tre dagar?

Avenue de Champagne en succé
– Det är verkligen svårt att välja en enda sak, eftersom det har funnits så många höjdpunkter. Men jag skulle nog säga att inredningen av vårt champagnerum ligger högt på listan. Medan resten av mässan kändes trång och bullrig, var det en helt annan atmosfär hos oss. Trots att rummet var fullt av besökare, var stämningen lugn och dämpad. Tack vare väggar och mattor kunde vi hålla volymen nere, vilket gjorde att alla kunde samtala om champagne i en normal samtalston.

Hur uppfattar du svenskarnas intresse för champagne?

– Intresset och kunskapsnivån var verkligen imponerande. En av utställarnas vinmakare nämnde till och med att nivån var så hög att de aldrig behövde förklara vad champagne är; de kunde direkt gå in på detaljer om producenterna. Det är tydligt att svenskarna har ett stort intresse och en djup kunskap om champagne.

Vilken champagne var bäst under mässan?

– Det som var mest spännande var att vi hade en fantastisk bredd av champagner representerade. Vi erbjöd många olika druvrena champagner, stora champagnehus, kooperativ och odlarchampagne. Det fanns både ekade och helt rostfria champagner, vilket innebar att det verkligen fanns något för varje smak. Dessutom öppnade vi en specialchampagne varje kvart mellan kl. 12 och 17, vilket gjorde det ännu mer intressant. Så att välja en enda champagne är helt omöjligt!

Kommer det att bli någon Avenue de Champagne nästa år?

– Absolut! Vi har redan påbörjat bokningen av utställare och planerar att utöka mässans utbud. Jag överväger att bjuda in fler vinmakare, särskilt till söndagen, då det är lättare att samtala utan det tryck som vi upplevde under lördagen. I år hade vi fyra vinmakare på plats, men nästa år vill jag att många fler ska komma och presentera sina champagner. Det är ju vinmakarna som skapar dessa underbara bubblor och kan berätta om sitt hantverk!

Bild från DinVinGuide

Avenue de Champagne en succé

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne. Avenue de Champagne Sveriges champagnemässa. Fredrik Schelin välkomnar till Sveriges största champagnemässa på Sthlm Food & Wine

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!