Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rött vin Spanien

Son Antem Alaró Fosca 2021

299:-

BeskrivningSon Antem Alaró Fosca 2021 är ett rött vin gjort på 80% cabernet sauvignon och 20% merlot från byn Alaró på Mallorca. Vinet är samjäst och lagrat i ett 3000 liter stort ekfat under 8 månader. Druvorna kommer från stockar planterade år 2019.

Johan Lidby är mest känd som vinimportör men han och hyans fru köpte 2019 en gård på Mallorca som de omvandlat till en vingård som omfattar ca 19 hektar med vinplanteringar. Druvorna är såväl sådan som kommer från eller har odlats länge på Mallorca som internationella druvor.

Observera att detta vin ingår i en låda om 6 viner. Priset är därör beräknat på 1/6 del av lådans pris.
RecensionSon Antem Alaró Fosca 2021 är ett ungt fruktigt vin med fina toner av röda och mörka bär såsom körbär, plommon, svarta vinbär kantat med blommiga örter. Det har en ekfaststruktur och en lätt ekfatskryddighet men det är frukten och den ungdomliga energin som står i centrum. Taninnerna biter ifrån bra och eftersmaken bär med sig en fin örtighet med lätta aromatiska inslag.

Detta är ett ungt vin som behöver mat och gärna något fett till för att öppna upp sig eller att du dekanterar det en stund. Det kommer sannolikt växa med lite lagring, men det är vin jag tror kommer göra sig bäst de närmaste åren. Denna första årgång visar att vinerna från Son Antem Alaró kommer bli ett spännande att följa.
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum27 november, 2022