Rött vin Chianti Clasico Italien

Roncicone Chianti Classico Gran Selezione 2017

Flaska-Rött

599:-

beskrivning:

Roncicone Chianti Classico Gran Selezione 2017 är ett rött vin från Chianti Classico, Toscana, Italien. Vinet är en gran selezione och har lagrats i minst 30 månader på ekfat samt minst tre månader på flaska. Roncicone är en av tre specifika vingårdslägen som Ricasoli identifierat inom sina vingårdar. De gör en gran selezione från varje läge samt vinet Castello di Brolio.

Jordmånen vid Roncicone har mycket inslag av äldre havsbotten och sand som ligger över en tyngre lerjord, vingården ligger på ca 320 meter över havet.

Recension:

Gran selezione ska vara ett stort vin, inte nödvändigtvis kraftfullt och bombastiskt utan som detta, ett vin som har perfekt balans och massor av dimensioner samt komplexitet. Kroppen är mjuk, tanninerna är snyggt integrerade med ett fint grepp och vinet har en riktigt pigg syra.

I smaken finns mörka körsbär, friska plommon, svarta vinbär och en hint av lingon, kantat av örter och ekfatskryddor. Avslutet är långt, haromiskt och fräscht med lätta havstoner bygger på fräschören. I detta vin är det elegansen och komplexiteten som ligger i framkant och för att vara en gran selezione är det riktigt tillgängligt som ungt.

Häll upp, njut och inse att Chianti Classico är en riktigt utmanare...
Beställ på systembolaget.se
Bild på en vinranka med vindruvor