Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Portvin Portugal Douro

Quinta do Noval Vintage Port 2020

819:-

BeskrivningQuinta do Noval är en av de mer kända producenterna av portvin i Dourodalen, framför allt för sina vintage port och den exceptionella vintage port nacional. De äger drygt 190 hektar med vingårdar och gör bara portvin på sina egna druvor, det gör att de kan ha full kontroll över processen. I vinerna har de ofta en mycket ren frukt, ofta med inslag av röda frukter och bär, mycket elegans och härlig balans.

Vinet släpps den 2 december 2020, totalt 213 flaskor.
RecensionQuinta do Noval Vintage Port 2020 är purungt med en charmig primörfruktighet med övertoner som drar åt det lite parfymerade och blommiga. I smaken finns röda bär uppbackade av mer mörk frukt, en örtighet som drar åt det mintiga. Vinet har en riktigt bra fräschör och tydliga tanniner, det är dock förhållandevis tillgängligt redan nu. Avslutet är långt och bär med sig en liten kryddighet, kakao och ekfatstoner.

Det har sin charm redan nu men jag skulle vänta åtminstone 10 år för att balansen ska sätta sig och de mer komplexa tonerna få börja komma fram. Det kommer dock att utvecklas under mycket lång tid framåt. Detta är en årgång med mycket potential.
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum17 november, 2022