Rött vin Piemonte

Prunotto Nizza docg Riserva Costamiole 2018

Flaska-Rött

ca 40 euro:-

beskrivning:

Prunotto Nizza docg Riserva Costamiole 2018 är ett rött vin Nizza i Monferrato, Piemonte, Italien. Vinet är gjort på 100% barbera och har lagrats i minst 30 månader varav minst 12 på ekfat. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori som är mer kända för supertoscanare som Tignanello, Guado al Tasso och Solaia.

2018 är en lite svalare årgång i Monferrato och Nizza vilket gör att många viner är lite slankare i stilen. Vinet finns inte på bolaget men de har en svensk importör så det kan gå att privatimportera, se länken nedan.

Recension:

Prunotto Nizza docg Riserva Costamiole 2018 är ett lite stramare vin med en fin rödfruktighet och ekfatstoner. I smaken finns inslag av plommon, röda körsbär och jordgubbar. Strukturen kommer från tydliga ekfat som ger såväl fattoner, kryddor som förstärker känslan av tanniner. Avslutet är långt och jag tror det kommer vinna på lagring.

Detta är ett bra vin men det skiljer sig en del från de övriga från Nizza och ligger närmare supertoscaner i stilen. Gillar du Antoniris andra viner kommer du gilla detta.
Bild på en vinranka med vindruvor