Vitt vin Australien

Penfolds Yattarna Bin 144 2020

Flaska-Vitt

1199:-

beskrivning:

Penfolds Yattarna Bin 144 2020 är ett vitt vin gjort på druvan chardonnay från vingårdar på Tasmanien och från Adelaide hills i Australien. Vinet har legat på fat i 8 månader, framförallt nya fat. Detta anses av många vara Penfolds främsta vita vin.

Recension:

Penfolds Yattarna Bin 144 2020 är ett ungt frisk vitt vin med en tydlig ekfatskant. Frukten är koncentrerad och fokuserad. I smaken finns en härlig citruston uppbackad med smak av päron och gröna äpplen samt ljusa stenfrukter. Ekfaten är förnärvarande lite för markerade och tonen av ny lättrostad ek sipprar igenom, jag är dock säker på att vinet kommer uppnå fin balans med lagring. Avslutet är långt och intensivt, syran är hög och precis och i avslutet finns en kryddighet med inslag av exotiska kryddor som ger vinet en extra dimension.

Vinet har uppenbarat höga kvaliteter men behöver några år för att nå sin potential. Låt ligga i källaren i minst 3-4 år innan du börjar njuta av dessa det, därefter har det utvecklingspotential åtminstone 10 år till.
Beställ på systembolaget.se
Bild på en vinranka med vindruvor