Bild på Penfolds Bin 98 Quantum Cabernet Sauvignon 2018

Penfolds Bin 98 Quantum Cabernet Sauvignon 2018

Flaska-Rött

6499:-

beskrivning:

Penfolds Bin 98 Quantum Cabernet Sauvignon 2018. Ett vin från Kalifornien av den australienska producenten Penfolds som ingår i den så kallade California collection som släpptes 2021. Vinet är gjort på 87% av cabernet sauvignon från Napa och 13% av shiraz från South Australia.

Recension:

Penfolds Bin 98 Quantum Cabernet Sauvignon 2018. Nya världen gifter sig med nya världen, ett down under, over there vin som har massor av wow-känsla!

Detta är ett ungt, fräscht vin fyllt med energi och framåtriktning likt kalvar släppta på grönbete. Det finns en återhållsamhet i vinet och det känns som att det bara väntar på att släppa loss sin inre kraft.

I vinet finns solmogen mörk frukt med smak av plommon, svarta vinbär, körsbär och aromatiska färska örter. Det är snyggt balanserat av en fin ekfatskaraktär och greppande tanniner håller hårt i tömmarna och styr vinet i en rak linje. Eftersmaken är lång och fortsätter hela vägen in i horisonten. Redan nu uppvisar det såväl elegans som komplexitet och massor med potential. Med det sagt det är njutningsbart redan som ungt, det är ett vin som sätter ett leende på dina läppar. Med lagring kommer detta att bli fantastiskt. Amerikanskt med ändå väldigt mycket ett Penfolds vin!
Beställ på Systembolaget
Bild på en vinranka med vindruvor