Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rött vin Australien

Penfolds Bin 389 Cabernet Sauvignon Shiraz 2020

499:-

BeskrivningPenfolds Bin 389 Cabernet Sauvignon Shiraz 2020 är en av Penfolds klassiker, producerad sedan 1960 och ofta kallad för baby-grange då det i stilen påminner om ikonvinet Grange. Det är dock vanligen mycket mer tillgängligare som ungt än Grange. Vinet är gjort på ungefärligen lika delar cabernet sauvignon (51%) och shiraz (49%) från vingårdar i McLaren Vale, Barossa Valley och Padthaway.
RecensionPenfolds Bin 389 Cabernet Sauvignon Shiraz 2020 är ett ungt rött vin med massor av potential. Här finns kraft, fyllighet, elegans och komplexitet i en riktigt snygg kombination.

I smaken finns mörka och röda bär och frukter såsom körsbär, plommon, hallon, svarta vinbär. Ekfaten är snyggt hanterade och de ger tillsammans med de fasta och lite silkiga tanninerna såväl struktur som grepp. Avslutet är långt och kryddigt, faten ger toner av kakao och kaffe men här finns också en fin örtighet med inslag av lila blommor och en lätt stensälta.

Detta är riktigt gott som ungt men om du kan hålla fingrarna borta kommer det bli ett riktigt stort vin med en härlig komplexitet inom 8-10 år och det har potentialen att utvecklas långt bortom detta.

Finns också på magnum för 1095:- (Nr 94933), ett utmärkt val särskilt om du vill lagra vinet lite längre.
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum9 september, 2022