Svenska flaggan

Hämtar annons

MÁRCIO LOPES PEQUENOS REBENTOS

O Caminho 2021 Pequenos Rebentos

248:-

BeskrivningO Caminho 2021, Marcio Lopes, Pequenos Rebentos är gjord på 100% alvarinho i Melgaço & Monção, Vinho Verde Portugal. Vinet har fåt viss skalmaceration,och har till del legat på amfora och till del på fat. Av årgång 2021 procucerades 5400 flaskor av detta vin.

OBS - Vinet finns för tillfället bara att köpa i en blandlåda med andra portugisiska viner, varför priset är beräknat på 1/6 del av lådans pris.
RecensionO Caminho 2021 är ett vitt vin med hög syra och ett tydligt citrusanslag. Det är mycket friskt men har också en fin struktur. Här finns smak av citron, lime, ananas, rivet citronskal och friska örter. Vinet är strukturerat och har nästan en liten tanninstruktur, det har dock ingen ekfatssmak att prata om, även om jag kan ana en liten rondör i bakgrunden. Det är komplext, fräscht och riktigt gott, du kommer vilja ha påfyllning i glaset!

Vinet drar igång saliveringen och det kommer få dig att längta efter skaldjur.

Om du vill få ut lite mer komplexitet ur vinet skulle jag rekommendera dig att låta det ligga i åtminstone några månader eller lufta det en stund innan servering. Vidare bör du inte dricka det inte allt för kallt, prova gärna kring 12-14 grader så att syran inte får en alltför framträdande roll.
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum29 oktober, 2022