Svenska flaggan

Hämtar annons

Rött vin från Nizza Piemonte Italien

Nizza Tenute Neirano 2021

ca 20 :-

BeskrivningNizza Tenute Neirano 2021 är ett rött vin gjort på barbera från Nizza DOCG i Piemonte, Italien. Tenute Neiranos vingårdar ligger i ingårdarna ligger i Casalotto di Mombaruzzo och vineriet slog upp sina dörrar år 1982.

För att klassificeras som Nizza DOCG måste vinerna ha lagrats minst 18 månader, varav minst sex månader på fat. Druvorna ska ha plockats för hand och vinet ska hålla minst 13% alkohol.

2021 är en varm årgång med en sommar med flera hagelstormar, inför skörden sjönk dock temperaturen lite. Årgångens druvor hade hög sockerhalt och bra fenolmognad, vilket generellt tryck upp alkoholen lite, de bästa vinerna balanseras dock en riktigt bra syra. Många av vinerna kommer sannolikt vara bäst som unga då de har en en riktigt fin energi.
RecensionEtt charmigt och smakrikt rött vin med ekfatstoner och sammetslena tanniner. I smaken finns körsbär, björnbär och svarta vinbär kantat av ekfatskryddor och torkade örter. Avslutet är långt och elegant med en fin syra och toner av tobak och vanilj. Välbalanserat, gastronomiskt och långt!
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum18 november, 2023