Portvin vintage

Niepoort Vintage Port 2019

Flaska-Rött

749:-

beskrivning:

Niepoort Vintage Port 2019 är ett fortifierat årgångsvin från Douro, Portugal. Detta är ett vin som ligger på fat i 2-3 år och sedan får utvecklas i flaskan. Bland druvorna i vinet hittar vi bland annat touriga franca, tinto cão, tinta francisca, tinta amarela, sousão, tinta roriz med flera.

Recension:

Niepoort Vintage Port 2019 är ett mycket ungt vin som bör lagras i många år, med det sagt det går utmärkt att njuta av redan nu men då försvinner en del av komplexiteten.

Vinet är smakrikt, mycket fruktigt och har en härlig fräschör och energi. I smaken finns primörtoner av mörka plommon, körsbär, skogsbär, violer och färska lätt aromatiska örter. Vinet har fasta lite bitande tanniner och under frukten anas ekfatstoner och en fin kryddighet. Eftersmaken är lång, smakrik, nästan överväldigande med en härlig kvast av aromatiska örter.

Detta vinet har stor lagringspotential och kommer börja att börja skina på allvar om 20-30 år men det kommer sannolikt fortsätta att utvecklas fint långt därefter. Ett vin att köpa nu för framtiden!
Beställ på systembolaget.se
Bild på en vinranka med vindruvor