Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Portvin, Portugal

Niepoort Bioma Crusted Port

279:-

BeskrivningNiepoort Bioma Crusted Port är ett portvin från Douro, Portugal. Crusted port är ett portvin som liknar vintage port men som lagrats lite längre på fat innan det buteljerats, i regel upp till fyra år och därefter minst tre år på flaska innan det börjar säljas. Vinet kommer från vingården Vinha da Pisca, en vingård som är planterad som field blend och där de äldsta vinrankorna är 80-100 år gamla. Bland druvorna finns touriga nacional, touriga franca, tinta cão och tinta fransisca med flera.

Vinet är buteljerat år 2014 och vinet kommer från årgångarna 2011 och 2012.
RecensionNiepoort Bioma Crusted Port är ett ungt portvin fyllt av energi. Det är smakrikt, kraftullt men också elegant och har en fin komplexitet.

I smaken finns mörka och röda frukter och bär såsom körsbär, plommon, björnbär och blåbär men också inslag av fikon och dadlar. Fattonerna lindar in frukten och ger vinet en bra struktur, tanninerna ger stringens och kryddor samt en spelande alkholhetta ger en riktigt fin längd. Avslutet är långt och fräscht, kantat av färska lätt aromatiska örter och fin sötma. Det är ett vin som du vill ha ett glas till av trots ganska stora smaker, mycket tack vare en riktigt snygg syra som ger vinet elegans och en upplevd lätthet. Mycket bra!

Det här är utmärkt just nu och jag kommer ha svårt att hålla fingrarna borta, det kommer dock utvecklas riktigt fint under de kommande 10-15 åren, kanske ännu längre.
  • EkologisktNej
  • VeganvinNej
  • Publiceringsdatum9 december, 2021