Bäst i test - rosa bubblor till alla hjärtans dag från Spanien och Italien

Monte Rossa Flamingo Rosé

Flaska-Mousserande

229:-

beskrivning:

Monte Rossa är en hyfsat liten firma, som producerar omkring 500.000 flaskor om året. De grundades 1973 och hela egendomen består idag av 23 hektar, där 15 hektar är odlat med vin. Här ligger fokus på framför allt chardonnay och pinot noir. De odlar även en liten del erbamat – för framtiden. En lokal druva som kommer behövas för att ge vinerna syran och fräschören, särskilt om temperaturen fortsätter stiga.

De välskötta gårdarna har rosor planterade vid varje ranka. Detta för att ge en indikation om att hälsan är god i vingården. Monte Rossa lagrar alltid sina viner i minst 24 månader på jästen, och alla viner görs i en torr stil med en dosage på cirka sex gram. De har också en tillgänglig smak och prisnivå, där frukten är härligt inbjudande och samtidigt stram.

Recension:

Låt dig charmas av de strama röda bären, de fluffiga bubblorna, toner av rostade nötter, färsk hyvlad svamp och torkade nypon. Uppfriskande och välgjort på 60 procent chardonnay och resten pinot noir, som har legat 24 månader på sin jästfällning.
Beställ på Systembolaget
Bild på en vinranka med vindruvor