Madeira Portugal

Madeira Barbeito Sercial 1988 Frasqueira

Flaska-Vitt

2494:-

beskrivning:

Madeira Barbeito Sercial 1988 Frasqueira är ett vin gjort på druvan sercial odlade på vingårdar kring Seixal. Vinet är från Madeira, Portugal. Det har legat i ca 20 år på fat och lagrats enligt canteiro-metoden. Därefter låg det på demijohns från 2009 till buteljeringen. Totalt producerades bara 600 helflaskor och 300 flaskor om 500 ml. av detta vin.

Vinet avnjöts, december 2020.

Recension:

Madeira Barbeito Sercial 1988 Frasqueira är fantastiskt vin som är producerat för att du verkligen ska njuta av det. Det har allt man kan önska sig av ett madeira-vin. Det är torrt, fyllt av rena fräscha toner, en rak precis syra och en frukt med en härlig energi.

I smaken finns framförallt mogna toner med inslag av nötter, mandlar och torkade frukt men det känns ändå ungt och vitalt. I fruktsmaken finns inslag av apelsinskal, lime, apelsinblommor, torkade stenfrukter som aprikos och persika. Allt binds ihop av fina ekfatstoner som ger kryddiga toner som drar åt det exotiska och trots att här finns en spelande sötma så känns det riktigt torrt med en hint av salinitet i avslutet. Eftersmaken är lång och får njutningscentrat att växla upp i hög varv.

Detta är ett vin för en speciell kväll, det är ett vin att dela med sig av och framförallt det är ett vin att njuta av!
Beställ på Systembolaget
Bild på en vinranka med vindruvor