Rött vin Bordeaux St-Emilion

Les Tours de Laroque 2018, St-Émilion

Flaska-Rött

beskrivning:

Château Laroque är ett slott i St-Émilion, Bordeaux, Frankrike. Det är ägt av familjen Beaumartin sedan 1935 och drivs idag av Xavier Beaumartin. Det är ett slott som många kanske minns från 1980-och 90-talen då det såldes på Finlandsfärjorna och var ett ganska enkelt och rustikt vin. Idag är det något helt annat. Les Tours de Laroque är Château Laroques andra vin.

Slottet kallas ibland för ett av den vänstra flodens slott på den högra sidan och det finns en del i stilen som minner om Médoc med lite cabernettoner i vinerna. I samband med att vinerna förändrats har stilen också gått mer mot klassisk St-Émilion.

Recension:

Les Tours de Laroque är Chateau Laroque andra vin. Årgång 2018 är ett vin med mörk frukt fin mjuk textur och en fin fräschör. Här finns såväl charm som djup. I smaken finns inslag av plommon och körsbär och blommig örtighet. Tanninerna är mjuka men har ett fint grepp och längden är bra och bär med sig lite salinitet.

Drick nu eller inom de närmaste 5 åren. Det kommer dock utvecklas längre än så men för mig är det sannolikt i sin ungdom som detta vin kommer vara som bäst.
Bild på en vinranka med vindruvor