Laurent-Perrier Grand Siècle Brut No 24

Laurent-Perrier Grand Siècle No 25

Flaska-Mousserande

1599:-

beskrivning:

Laurent-Perrier Grand Siècle No 25 Brut är gjord på vin från årgångarna 2006 (10%), 2007 (25%) och 2008 (65%). Tanken med denna prestigechampagne är att använda olika årgångar för att skapa ett vin med riktigt fin balans. Druvorna är chardonnay och pinot noir.

Recension:

Laurent Perrier Grand Siècle No 25 är ett stort vin. Här finns årgång 2008 som ger kraft och syra, denna balanseras fint av vinerna från 2007 och 2006 som ger balans och lite fin fruktighet. Det är ett smakrikt vin med en riktigt bra syra och fina små bubblor. I smaken finns citrusfrukter, mandel och hasselnötter samt en hint av jästighet och malotoner. Eftersmaken är lång, kristallklar med en liten hint av honungstoner. Vinet är ungt men uppvisar redan stor komplexitet och massor med elegans men framför allt en utmärkt balans.

Det är ett ungt vin med mycket av det jag älskar i 08:orna, men här i en lite mer tämjd form. Det är riktigt bra nu och kommer vara svårt att spara på, det har dock en riktigt fin utvecklingspotenial om du klarar av att glömma bort några flaskor.
Bild på en vinranka med vindruvor