Rött vin, Nizza, Piemonte Italien

La Court Nizza Riserva 2020

93/100

Flaska-Rött

381:-

beskrivning:

La Court Nizza Riserva DOCG 2020 är ett rött vin som produceras av Michele Chiarlo i Nizza, Monferrato, Piemonte, Italien. Vinet är gjort på druvan barbera. Vinet kommer från druvor deras cirka 3 hektar av deras vingårdar i Castelnuovo Calcea.

För att klassificeras som Nizza DOCG riserva måste vinerna ha gäller minst 30 månader varav 12 på ekfat. Druvorna ska ha plockats för hand och vinet ska hålla minst 13% alkohol, om det kommer från ett specifikt vingårdsläge, Vigna, ska det hålla minst13,5%.

2020 är en årgång med hög potential i Nizza, Monferrato.

Just nu säljs La Court NIzza Riserva årgång 2015 via Systembolaget (Nr 70843, 381:-), därför länkar vi till det vinet nedan.

Recension:

Syran och fräschören står i centrum i detta vin tillsamman med en riktigt fin fruktighet. I smaken finns mörka körsbär, björnbär och blåbär samt en hint av hallon. Här finns också inslag av vilda örter och viol. Tanninerna ger ett fint litet grepp, här finns en fin ekfatskryddighet med toner av kaffe och kakao samt en härligt långt avslut med inslag av en kalkig salinitet. Elegant och komplext, underbart som ungt men kommer utvecklas fint med lite lagring.

Betyg - 93

Beställ på Systembolaget
Bild på en vinranka med vindruvor