Magnum till sommarens många middagar

La Bastide Blanc 2020 Magnum

Magnum-Rött

377:-

beskrivning:

Bandol ligger i Provence, nära kusten och mellan Toulon och Marseille. Vinmässigt innebär det druvor á södra Frankrike – tänk grenache, syrah och mourvèdre. Tre druvor som ingår i detta vin, dock med mourvèdre i förarsätet. Den dominerande druvan i Bandol. Här görs också en hel del kaxig rosé – värt att kolla upp! Men tillbaka till de röda vinerna. De ska alltid innehålla minst 50 procent mourvèdre, enligt regelverket.

Recension:

Vinerna från Bandol ska alltid innehålla minst 50 procent mourvèdre, enligt regelverket. I detta fall består blenden av 70 procent mourvèdre, 25 procent grenache och några små stänk cinsault och carignan.

Här finns något rustikt och småvilt men också oerhört tilltalade och inte minst personligt. Ena sippen ger peppar, tapenade, lakritsrot och lagerblad. Andra lägger till den mörka frukten, som plommon, björnbär, blåbärsris och torkade körsbär. Envis är eftersmaken, med sin finkorniga textur och parfym av ceder- och eneträ. Möt upp med en klassisk potatisgratäng, stinn av vitlök, och grillade lammkotletter som umgåtts med rosmarin.
Beställ på systembolaget.se
Bild på en vinranka med vindruvor