Rött vin från Nizza Piemonte Italien

Frasca La Guaragna Nizza La Veja 2020

94/100

Flaska-Rött

ca 26,50 euro:-

beskrivning:

Frasca La Guaragna Nizza La Veja 2020 är ett rött vin från Agliano Terme, Nizza, Monferrato, Piemonte, Italien. Vinet är gjort på druvan barbera. Frasca grundades av Curt Frasca år 2017, med sig hade han vinmakaren Matteo Gerbi. Just detta vin kommer från en vingård med stockar som är uppemot 90 år gamla.

För att klassificeras som Nizza DOCG måste vinerna ha lagrats minst 18 månader, varav minst sex månader på fat. Druvorna ska ha plockats för hand och vinet ska hålla minst 13% alkohol.

2020 är en årgång med mycket hög potential i Nizza.

Producenten har en svensk importör, just detta vin har de inte hemma för tillfället, via länken nedan kommer du till importörens hemsida.

Recension:

Ett vin med en härlig koncentration och fräschör. I smaken finns solmogna plommon, röda körsbär, björnbär och en hint av vildhallon. Detta backas upp av färska örter och en fin blommighet som drar emot viol. Ekfaten bygger struktur och tanninerna har grepp men är ändå mjuka och fina. Avslutet är långt och drar i gång snålvattnet, här finns också en bra kryddighet som ger karaktär. Elegant och komplext. Ungt men gott nu, kommer utvecklas fint med några års lagring. Ett toppvin!

Betyg - 94

Bild på en vinranka med vindruvor